• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par projektu "e-Ventspils". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2002., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61648

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Raimondu Paulu Kremlī

Vēl šajā numurā

26.04.2002., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par projektu “e–Ventspils”

Ventspils pilsētas dome saņēmusi oficiālu apstiprinājumu par projekta “e–Ventspils” iekļūšanu Stokholmas Sadraudzības organizācijas rīkotā konkursa “Jauni risinājumi pilsētu attīstībai” (New Solutions for Sustainable Cities) finālā. Konkursā kopumā bija pieteikti 260 projekti no 53 valstīm, no tiem finālā pēc neatkarīgās žūrijas vērtējuma iekļauti 50. Projekts “e–Ventspils” bija vienīgais projekts no Latvijas. Konkursa fināls norisināsies Stokholmā no 3. jūnija līdz 7. jūnijam, tā gaitā žūrija papildus izvērtēs finālistu projektus. Finālā paredzētas projektu prezentācijas, diskusijas, plenārsēdes un domu apmaiņas par aktuāliem jautājumiem. Apbalvošanas ceremonijā Zviedrijas karaļpāra klātbūtnē tiks paziņoti uzvarētāji katrā no kategorijām. Uz to ielūgts Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Latvijas vēstnieks Zviedrijā Artis Bērtulis.

Projekts “e–Ventspils” sākts 2001. gadā, tā mērķis ir Ventspils pilsētas pašvaldības elektroniskās pārvaldes principu ieviešana un pašvaldības pārvaldes funkciju optimizācija. Projekta ietvaros tiek veidots jauns Ventspils pilsētas interneta portāls, kurā paredzētas vairākas jaunas iespējas Ventspils iedzīvotājiem. Tiek veidots pilsētas līmeņa tīkla infrastruktūras projekts, liela vieta ierādīta apmācības programmu izveidei un visplašāko iedzīvotāju grupu iesaistīšanai e–dzīvē, lai nepaplašinātu “digitālo plaisu” un padarītu šo projektu iespējami sekmīgāku.

Martā Ventspils pašvaldība saņēma apstiprinājumu par tās iekļaušanu Eiropas Savienības piektā ietvara (5th framework) sadarbības projektā “Avanti”, kurā Ventspils pašvaldība strādā pie programmatūras produkta izveides kopā ar Londonas, Edinburgas un Stokholmas pašvaldībām, firmām ICL un “Microsoft”. “Avanti” projekta mērķis ir meklēt un attīstīt veidus un iespējas, lai veicinātu IT sasniegumu pieejamību un izmantošanu visiem cilvēkiem, tajā skaitā invalīdiem, vecākiem cilvēkiem, bērniem, etniskajām minoritātēm.

 

LETA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!