• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mazpulcēnu konkursa uzvarētāja iepazīst Beļģijas laukus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2002., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Austrijas lauksaimniecības ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

25.04.2002., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mazpulcēnu konkursa uzvarētāja iepazīst Beļģijas laukus

Pagājušā gada rudenī mazpulcēnu, kukurūzas audzētāju konkursa noslēgumā zemkopības ministrs Atis Slakteris uzvarētājai Dacei Jēkabsonei piešķīra vilinošu balvu — pieredzes braucienu uz Beļģiju. 18.aprīļa vakarā Dace atgriezās no šī ceļojuma.

Beļģijā viņa pabija no 12. līdz 18. aprīlim kopā ar Zemkopības ministrijas Lopkopības nodaļas, Valsts augu aizsardzības dienesta Sēklu kontroles departamenta un Lauksaimniecības universitātes speciālistiem Latvijas un Flandrijas kopprojekta par kukurūzas izmantošanas iespējām pilnvērtīgas lopbarības ieguvei ietvaros. Pateicoties ministra ierosinājumam un šim projektam, pērnpavasar mazpulcēni saņēma kukurūzas sēklas.

“Paldies Atim Slakterim par šādu konkursu!” saka arī Daces mamma, Cēsu rajona Veckatlāpu saimniece Ruta Jēkabsone. “Līdz tam Dace knapi zināja, ka tāda kukurūza vispār pastāv. Un varbūt tieši tāpēc ar tik lielu ieinteresētību to kopa.”

Dace joprojām ir ļoti gandarīta par uzvaru un braucienu: “Mani ceļabiedri uz Beļģiju devās strādāt, tāpēc atrasties kopā ar viņiem bija ļoti noderīgi. Iepazināmies ar dažādām kukurūzas šķirnēm. Pabijām arī fermā, kur govis slauc robots. Tas viss kopumā man bija liels piedzīvojums! Tā kā sarunas risinājās angļu valodā, ne visu sapratu. Tagad man būs stimuls uzcītīgāk mācīties valodu.”

Ar Beļģijas braucienu ļoti apmierinātajai Dacei Jēkabsonei ir divi novēlējumi. Pirmais — zemkopības ministram Atim Slakterim: turpināt aizsākto mazpulcēnu konkursu arī šogad un citus gadus. Otrais — saviem vienaudžiem mazpulcēniem: galvenais nav uzvarēt, bet piedalīties. Mums, lauku bērniem, ir jāmeklē un jāizmanto šādas iespējas.

Dzintra Ciekurzne — “Latvijas Vēstnesim”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!