• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mazo un vidējo uzņēmumu politiku Latvijā pirms Eiropas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2002., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61568

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.04.2002., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mazo un vidējo uzņēmumu politiku Latvijā pirms Eiropas

19.aprīlī Ekonomikas ministrijā (EM) notika seminārs “Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu politika pirmspievienošanās ES priekšvakarā”. Semināra mērķis bija diskutēt par aktualizētās Mazo un vidējo uzņēmumu attīstības nacionālās programmas struktūru, principiem un galvenajām vadlīnijām, ņemot vērā ES valstu pieredzi mazo un vidējo uzņēmumu politikas veidošanā.

Mazo un vidējo uzņēmumu attīstības nacionālās programmas galvenais mērķis ir veicināt stabilu un konkurētspējīgu mazo un vidējo uzņēmumu veidošanos. Iepriekšējā programma tika izstrādāta laikam no 1997. līdz 2001.gadam, pašlaik aktuāla ir programma 2002. — 2006.gadam.

EM Uzņēmējdarbības departamenta direktors A.Buharins seminārā īsumā izklāstīja jaunās mazo un vidējo uzņēmumu politikas prioritātes un tās pozīciju attiecībā uz citiem stratēģiskās plānošanas dokumentiem. Aktualizējot mazo un vidējo uzņēmumu attīstības nacionālo programmu, jāņem vērā Mazo uzņēmumu Eiropas hartas principi un vadlīnijas, atzina A.Buharins. 16.aprīlī Ministru kabinetā tika akceptēta Latvijas pievienošanās šai hartai, kurā noteikti mazo uzņēmumu atbalsta principi, kuru izpilde tiks nodrošināta ar līdzdalību Eiropas Savienības uzņēmumu un uzņēmējdarbības daudzgadējā programmā. Memorandu par dalību šajā programmā Eiropas Komisija ar ES kandidātvalstīm gatavojas parakstīt šā gada pavasarī. ES kandidātvalstu dalība šajā hartā ir nozīmīga, lai sagatavotu uzņēmējdarbības vidi un uzņēmumus integrācijai ES

Profesors no Midlseksas universitātes Biznesa skolas (Anglija) D.Smelbons klātesošos iepazīstināja ar saviem uzskatiem par uzņēmējdarbības un mazo un vidējo uzņēmumu politikas veicināšanas iespējām Latvijā, vadoties no iegūtās pieredzes, strādājot OECD Baltijas foruma programmā par uzņēmumu attīstību un finansēšanu.

Savukārt B.Sordē no EK delegācijas Latvijā iezīmēja Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu politikas eiropeiskās dimensijas.

Seminārā piedalījās eksperti no Ekonomikas ministrijas, Zemes bankas, Tautsaimniecības padomes, Rīgas Tehniskās universitātes, Stokholmas biznesa skolas Rīgā, Biznesa konsultantu asociācijas, Mazo un vidējo uzņēmumu konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas elektroniskās industrijas biznesa inovāciju centra.

EM pārstāvji atzina, ka seminārā pārrunātie jautājumi un gūtās atziņas atvieglos mazo un vidējo uzņēmumu attīstības nacionālās programmas 2002.—2006.gadam izstrādi.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!