• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizvakar, 23. aprīlī, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2002., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61566

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārpolitika ir cieši saistīta ar to, kas notiek valstī

Vēl šajā numurā

25.04.2002., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizvakar, 23. aprīlī, Ministru kabineta sēdē

Nobeigums. Turpinājums —

“LV” Nr.62, 24.04.2002.

Izskatīts jautājums par Ministru kabineta 2002.gada 19.februāra sēdes protokollēmuma “Par cenu atšķirību vienas markas, modeļa un klases automašīnām” izpildi, sagatavotā informācija pieņemta zināšanai.

Īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās Jānim Krūmiņam (Valsts civildienesta pārvaldei) uzdots ierosināt disciplinārlietu, lai noskaidrotu amatpersonas, kuras ir atbildīgas par automobiļa “Mercedes Benz ML 270 CDI” iegādi Valsts zemes dienesta vajadzībām, un mēneša laikā iesniegt Ministru kabinetā informāciju par disciplinārlietas izmeklēšanas rezultātiem.

Noteikts, ka automobilis “Mercedes Benz ML 270 CDI” ir pārdodams. Aizsardzības ministrijai uzdots organizēt automobiļa “Mercedes Benz ML 270 CDI” pārdošanu un mēneša laikā iesniegt Ministru kabinetā informāciju par tā pārdošanas iespējām.

Iesniegto rīkojuma “Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 10.augusta rīkojumā Nr.406 “Par dienesta vieglo automobiļu iegādi”” projektu nolemts neizskatīt.

Ministrijām uzdots divu nedēļu laikā iesniegt Valsts kancelejā priekšlikumus par grozījumiem dienesta vieglo automobiļu iegādes kārtībā atbilstoši likumam “Par iepirkumu valsts vai pašvaldības vajadzībām”. Valsts kancelejai uzdots apkopot priekšlikumus un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē vienlaikus ar informāciju par disciplinārlietas izmeklēšanas rezultātiem.

Izskatīts un akceptēts iesniegtais Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību attīstības koncepcijas projekts.

Atbalstīts ierosinājums iekļaut koncepciju vidēja termiņa budžeta īstenojamo prioritāšu sarakstā, gatavojot valsts budžeta projektu 2003.gadam.

Ekonomikas ministrijai uzdots attiecīgi precizēt koncepcijas projektu, ņemot vērā Ārlietu ministrijas iesniegtos priekšlikumus, un iesniegt to Valsts kancelejā.

Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Latvijas Attīstības aģentūru uzdots sagatavot aprēķinus par nepieciešamo finansējumu koncepcijas īstenošanai 2002.gadam un turpmākajiem gadiem, saskaņot tos ar Finansu ministriju un iesniegt Ministru kabinetā.

Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Ārlietu ministriju un Latvijas Attīstības aģentūru uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā tiesību aktu projektus, kas noteiks pārstāvniecību (ekonomisko pārstāvju) pārraudzības un darbības rezultātu novērtēšanas sistēmu, informācijas aprites kārtību, kompetences sadalījumu starp iesaistītajām institūcijām, kā arī reglamentēs citus koncepcijas īstenošanai nepieciešamus jautājumus.

Izskatīti grozījumi Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas sadaļā “Lauksaimniecība”. Pieņemta zināšanai ārlietu ministra Induļa Bērziņa iesniegtā informācija.

Apstiprināti šādi Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu oficiālās nostājas grozījumi sadaļā “Lauksaimniecība”: Latvija atsakās no pozīcijas dokumentā pieprasītā pārejas perioda līdz 2005.gada 1.janvārim attiecībā uz dzīvnieku labturības prasību izpildi, lai veiktu kautuvju skaita optimizāciju un modernizāciju, tai skaitā jaunu kautuvju celtniecību un labiekārtošanu atbilstoši direktīvas 93/119/EEC prasībām, ievērojot dzīvnieku aizsardzības noteikumus pirmskaušanas periodā un kaušanas laikā; Latvija precizē pozīcijas dokumentā pieprasīto pārejas periodu dzīvnieku labturības prasību ieviešanai un pieprasa pārejas periodu šādu direktīvas 91/629/EEC prasību ieviešanai: pielikuma 8.punktā noteikto prasību ieviešanai novietnēs, kurās teļu skaits vecumā līdz 6 mēnešiem nepārsniedz 15, — līdz 2006.gada 1.janvārim, novietnēs, kurās teļu skaits vecumā līdz 6 mēnešiem ir lielāks par 15, — līdz 2010.gada 1.janvārim; 3.panta 3.punktā noteikto prasību ieviešanai novietnēs, kurās teļu skaits vecumā līdz 6 mēnešiem ir no 6 līdz 15, — līdz 2006.gada 1.janvārim, novietnēs, kurās teļu skaits vecumā līdz 6 mēnešiem ir lielāks par 15, — līdz 2010.gada 1.janvārim. Latvija atsakās no Pozīcijas dokumentā pieprasītā pārejas perioda līdz 2006.gada 1.janvārim attiecībā uz dzīvnieku aizsardzību transportēšanas laikā, lai valsts iekšienē izveidotu dzīvnieku atpūtināšanas punktus atbilstoši 91/628/EEC normatīvajām prasībām; Latvija pieprasa pielietot “0” kā atļauto vējauzu (Avena fatua) saturu sertificētās sēklās, ievērojot Eiropas Savienības likumdošanā paredzēto izmaiņu ieviešanas procedūru (Vadības komiteja) un apstiprinot to pēc iestāšanās Eiropas Savienībā.

Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu delegācijai uzdots patstāvīgi izstrādāt un iekļaut oficiālās nostājas grozījumos sarunām nepieciešamo paskaidrojošo informāciju.

Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu vadītājam Andrim Ķesterim uzdots nodrošināt sarunu oficiālās nostājas grozījumu sadaļā “Lauksaimniecība” tulkojumu angļu valodā un sarunu procedūru noteiktajā kārtībā iesniegt to Eiropas Savienības sarunu delegācijai.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!