• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrijas 2002. gada 18. aprīļa instrukcija Nr. 1 "Kārtība, kādā izgatavo, saņem, uzskaita un veic ierakstus profesionālās pilnveides un profesionālās ievirzes izglītību apliecinošu dokumentu veidlapās". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2002., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61544

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts augu aizsardzības dienesta rīkojums Nr.44

Par nepieciešamo minimālo zināšanu apjomu

Vēl šajā numurā

25.04.2002., Nr. 63

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Izglītības un zinātnes ministrija

Veids: instrukcija

Numurs: 1

Pieņemts: 18.04.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrijas instrukcija Nr. 1

Rīgā 2002. gada 18. aprīlī

Kārtība, kādā izgatavo, saņem, uzskaita un veic ierakstus profesionālās pilnveides un profesionālās ievirzes izglītību apliecinošu dokumentu veidlapās

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta

2002.gada 12.februāra noteikumu Nr.55

“Kārtība, kādā izsniedzami profesionālās

pilnveides un profesionālās ievirzes

izglītību apliecinoši dokumenti” 7.punktu

 

 

I. Vispārīgie jautājumi

1. Instrukcija (turpmāk — Instrukcija) nosaka apliecības par profesionālās pilnveides izglītību un apliecības par profesionālās ievirzes izglītību (turpmāk — Apliecības) izgatavošanas kārtību, to uzskaites un ierakstu kārtību, kā arī pieteikumu iesniegšanas kārtību un institūciju, kurā veidlapas saņemamas.

2. Apliecības ir stingrās uzskaites dokumenti.

3. Apliecības personas saņem akreditētā izglītības iestādē par licencētu profesionālās pilnveides vai profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi.

 

 

II. Apliecību veidlapu izgatavošana

4. Apliecību veidlapas izgatavo saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 12.februāra noteikumiem Nr.55 “Kārtība, kādā izsniedzami profesionālās pilnveides un profesionālās ievirzes izglītību apliecinoši dokumenti”, nodrošinot to izgatavošanu atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas šādām noteiktajām tehniskajām prasībām:

4.1. Apliecību veidlapu izgatavošanā izmanto A5 formāta (210 x 148 mm) tonētu papīru, ne sliktākas kvalitātes par 170 g/m2 (KASKAD RELJEF, papīra toni un tīkliņa formu nosaka Izglītības un zinātnes ministrija);

4.2. Apliecību veido uz pusēm pārlocīta A5 formāta lapa, kuras iekšpuse ir pārklāta ar tipogrāfiski iespiestu tīkliņu pelēkā krāsā (2. un 3.lappuse):

4.2.1. 1.lappusē ir ģerbonis un teksts — sudraba krāsā;

4.2.2. 3.lappusē ir tipogrāfiski iespiests Apliecības nosaukums, sērija, numurs un vieta tekstam, lai izglītības iestāde ievietotu vajadzīgo tekstu (1. vai 2.pielikums);

4.2.3. Atsevišķos gadījumos, saskaņojot jautājumu ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību firmu “Plūsma” (turpmāk — firma “Plūsma”), izgatavo cita veida Apliecību veidlapas (3. vai 4.pielikums).

5. Izglītības iestāde sekmju izrakstu izgatavošanā izmanto A4 formāta (210 x 297 mm) baltu papīru, ne sliktākas kvalitātes par 80 g/m2 (5.pielikums). Ir pieļaujams sekmju izraksts printerizdrukā, izmantojot cita formāta lapu.

6. Izglītības iestāde sporta sasniegumu aprakstu izgatavošanā izmanto A4 formāta (210 x 297 mm) baltu papīru, ne sliktākas kvalitātes par 80 g/m2.

 

 

III. Pieteikumu iesniegšana Apliecību veidlapu saņemšanai

un institūcija, kurā veidlapas saņemamas

7. Izglītības iestādes saņem Apliecību veidlapas firmā “Plūsma” (juridiskā adrese: Noliktavas ielā 5, Rīgā, LV — 1010; tālrunis 7321298; elektroniskā pasta adrese: plusma@delfi.lv), pamatojoties uz tai adresētu pieteikumu nākamajam gadam, tādā skaitā, kas atbilst pieteikumā norādītajam veidlapu skaitam. Pieteikums saskaņots ar Izglītības un zinātnes ministrijas Profesionālās izglītības un tālākizglītības departamentu (turpmāk — PITD). Iesniedzot pieteikumu, ievēro šādus nosacījumus:

7.1. Izglītības un zinātnes ministrija līdz 1.decembrim iesniedz centralizētu pieteikumu par savā pārziņā esošām izglītības iestādēm. Pieteikumam pievieno pielikumu, kurā norādīts izglītības iestādes nosaukums, Apliecības nosaukums, veidlapu skaits;

7.2. citu ministriju, pašvaldību un privātās izglītības iestādes līdz 1.decembrim iesniedz pieteikumu (6.pielikums), uzrādot izglītības iestādes akreditācijas lapu (kopiju) un licenci (kopiju). Izglītības iestādes, kas atrodas šo ministriju pārziņā, pieteikumu saskaņo arī ar dibinātāju;

7.3. izglītības iestādes, kuras līdz 1.decembrim nav iesniegušas pieteikumu firmai “Plūsma”, to izdara 7.2.apakšpunktā minētajā kārtībā. Šādā gadījumā firma “Plūsma” negarantē pieteikuma izpildi norādītajā termiņā.

8. Izglītības iestādes pilnvarota persona saņem Apliecību veidlapas kopā ar pavadzīmi. Viens pieprasījuma un pavadzīmes eksemplārs glabājas izglītības iestādē, viens — firmā “Plūsma”. Pavadzīmē ir uzrādīts Apliecības nosaukums, sērija, skaits un numuri.

9. Saņemot Apliecības, izglītības iestādes pilnvarotā persona pārbauda to nosaukumus, sēriju, skaitu, numurus, tad parakstās uzskaites dokumentu izsniegšanas žurnālā. Tajā ir norādīts Apliecību izsniegšanas datums, ziņas par personu, kas saņem Apliecības (izglītības iestādes nosaukums un adrese), pavadzīmes numurs, Apliecības nosaukums, skaits un numuri. Žurnāla lapas ir numurētas, caurauklotas un apzīmogotas.

 

 

IV. Ierakstu veikšana

10. Ieraksti Apliecībās, sekmju izrakstos un sporta sasniegumu aprakstos ir printerizdrukā melnā krāsā, ja iespējams, lieto lāzerprinteri (1., 2. un 3.pielikums).

11. Apliecībās, kas izgatavotas saskaņā ar Instrukcijas 3. vai 4.pielikumu, teksta mainīgo daļu 3.lappusē aizpilda nevainojamā rokrakstā ar melnu tušu vai tinti.

12. Absolventa pilnu vārdu un uzvārdu un personas kodu ieraksta saskaņā ar ierakstiem absolventa pasē vai dzimšanas apliecībā. Labojumi Apliecībās un to pielikumos nav pieļaujami.

13. Apliecībās un to pielikumos izglītības iestādes zīmoga nospiedumam jābūt skaidram un salasāmam, ir jābūt visiem paredzētajiem parakstiem un to atšifrējumiem.

 

 

V. Apliecību veidlapu uzskaite

14. No firmas “Plūsma” saņemtās Apliecību veidlapas reģistrē izglītības iestādē profesionālās izglītības dokumentu veidlapu reģistrācijas žurnālā. Tajā uzrāda saņemšanas datumu, pavadzīmes numuru, Apliecību nosaukumu, sēriju, skaitu, numurus, personas, kas saņem Apliecības, parakstu (arī tā atšifrējumu). Žurnāla lapas ir numurētas, caurauklotas un apzīmogotas.

15. Apliecību veidlapas, neizsniegtās Apliecības, izglītības dokumentu izsniegšanas reģistrācijas žurnālu, profesionālās izglītības dokumentu veidlapu reģistrācijas žurnālu, kā arī visus ar veidlapu saņemšanu saistītos dokumentus (pavadzīmes u.c.) saskaņā ar lietu nomenklatūru glabā slēgtā, ugunsdrošā seifā.

16. Sabojātās un neizmantojamās Apliecību veidlapas iznīcina izglītības iestādes izveidotās komisijas klātbūtnē, sastādot par to norakstīšanas aktu. Tajā norāda iznīcināto dokumentu nosaukumus, sēriju, skaitu un numurus. Komisijas sastāvā ir trīs personas, to skaitā viena — izglītības iestādes vadītājs.

17. Izglītības iestāde līdz katra gada 15.septembrim sagatavo atskaiti par profesionālās izglītības dokumentu veidlapu apriti (7.pielikums). Viens atskaites eksemplārs kopā ar 16.punktā minētajiem aktiem glabājas izglītības iestādē, vienu izglītības iestāde līdz katra gada 30.septembrim iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijas Profesionālās izglītības un tālākizglītības departamentam.

 

 

VI. Noslēguma jautājumi

18. Par pareizu Apliecību veidlapu izsniegšanu, glabāšanu un uzskaiti firmā “Plūsma” atbild personīgi firmas “Plūsma” direktors, par pareizu Apliecību un veidlapu izsniegšanu, glabāšanu un uzskaiti izglītības iestādē atbild personīgi izglītības iestādes vadītājs.

19. Instrukcijas 17.punktā minētās atskaites neiesniegšana PITD var būt par veidlapu izsniegšanas atteikuma iemeslu līdz brīdim, kad šī atskaite tiek iesniegta.

20. Apliecību dublikātu izsniegšana notiek saskaņā ar vispārējiem noteikumiem, kas nosaka profesionālo izglītību un profesionālo kvalifikāciju apliecinošu dokumentu saņemšanu.

21. Ja izglītības iestādi likvidē, Apliecību veidlapas iznīcina līdz izglītības iestādes likvidācijas dienai saskaņā ar Instrukcijas 16.punktu vai, ja tās ir izmantojamas, nodod firmai “Plūsma” vai likvidējamās izglītības iestādes tiesību un saistību pārņēmējai izglītības iestādei.

Izglītības un zinātnes ministrs K.Greiškalns

1.pielikums

Paraugs

11 COPY.GIF (66209 bytes)

2.pielikums

Paraugs

21 COPY.GIF (73543 bytes)

3.pielikums

Paraugs

31 COPY.GIF (70787 bytes)

4.pielikums

Paraugs

41 COPY.GIF (70552 bytes)

5.pielikums

Paraugs

51 COPY.GIF (92123 bytes)

6.pielikums

Paraugs

61 COPY.GIF (61236 bytes)

7.pielikums

Paraugs

71 COPY.GIF (64462 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!