• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības līdzekļu veiksmīgu apgūšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2002., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61522

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Austrijas divpusējām attiecībām

Vēl šajā numurā

24.04.2002., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības līdzekļu veiksmīgu apgūšanu

Ministru kabinets vakar, 23. aprīlī, akceptēja divus finansu memorandus par līdzekļu saņemšanu no Eiropas Savienības pirmsstrukturālā fonda ISPA par kopējo summu 36 miljoni eiro (aptuveni 20,3 miljoni latu). Finansu memorandus no Latvijas puses parakstīt pilnvarota Finansu ministrijas valsts sekretāra vietniece, nacionālā atbildīgā amatpersona Ingūna Sudraba. Memorandi stāsies spēkā pēc to parakstīšanas.

Viens projekts, kas tiks daļēji finansēts no ES pirmsstrukturālā fonda ISPA līdzekļiem, ir Jūrmalas ūdenssaimniecības attīstība. Projekta mērķis ir uzlabot ūdens apgādes un kanalizācijas pakalpojumus Jūrmalā. Projekta laikā plānots nodrošināt ūdens ņemšanas zonu aizsardzību, dzeramā ūdens kvalitāti, kā arī veikt ūdens attīrīšanu. Kopējās projekta izmaksas ir 20,9 miljoni eiro (aptuveni 11,8 miljoni latu), no tiem 8,3 miljoni eiro (aptuveni 4,7 miljoni latu) jeb 39,6 % tiek segti no ISPA līdzekļiem.

Otrs projekts, kam paredzēts ISPA līdzfinansējums, ir dzelzceļa ritošā sastāva sakarsušo bukšu atklāšanas sistēmas modernizācija. Projekta ietvaros tiks veikti modernizācijas pasākumi Latvijas austrumu – rietumu dzelzceļa koridorā, kā arī tiks modernizēts dzelzceļš maršrutā “Via Baltica” (“Rail Baltica”). Projekta mērķis ir uzlabot sliežu ceļu kvalitāti, paaugstināt satiksmes drošību un samazināt uzturēšanas izmaksas. Pasākums tiks veikts četros gados šādās kārtās:

u 1. kārta (2002.gads): Ventspils — Jelgava — Daudzeva;

u 2. kārta (2003.gads): Daudzeva — Krustpils — Rēzekne — Zilupe un Kārsava — Rēzekne — Daugavpils;

u 3. kārta (2004.gads): Rīga — Krustpils — Daugavpils — Indra;

u 4. kārta (2005.gads): Jelgava —Liepāja, Jelgava — Rīga — Valmiera un Rīga— Tukums.

Kopējās projekta izmaksas ir 15,1 miljons eiro (aptuveni 8,5 miljoni latu), no tiem 11,3 miljoni eiro (aptuveni 6,4 miljoni latu) jeb 75% tiek segti no ISPA līdzekļiem.

Abiem projektiem ir paredzēts Latvijas puses līdzfinansējums, jo ISPA drīkst segt līdz 75% no projekta kopējām izmaksām.

Pašlaik kopumā ir akceptēts 21 ISPA projekts: 9 transporta sektorā, 9 vides sektorā un 3 tehniskā atbalsta jeb horizontālie projekti. Kopējais projektu finansējums ir 340,44 miljoni eiro, no tā ISPA finansējums — 239,78 miljoni eiro.

Eiropas Komisija ir augstu novērtējusi Latvijas darbību ISPA ietvaros un mūsu valsts sagatavoto projektu kvalitāti. EK Paplašināšanās ģenerāldirektorāta ISPA un pievienošanās jautājumu direktorāta nodaļas vadītājs Frīdmans Algaijers ISPA Uzraudzības komitejas sēdē pagājušajā nedēļā norādīja, ka Latvija visveiksmīgāk apgūst tai pieejamos ISPA līdzekļus — šobrīd jau zināmi projekti 80% no Latvijai pieejamās šī pirmsstrukturālā fonda septiņu gadu naudas.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!