• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ieriķos pašu būvētām lidmašīnām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2002., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61478

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par impērisma kalpu glorifikāciju

Vēl šajā numurā

23.04.2002., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ieriķos pašu būvētām lidmašīnām

Cēsu rajona Amatas novada Ieriķos individuālā uzņēmuma “Forma” ražotnē samontēta pirmā amatieru lidojumiem domātā lidmašīna. Tas ir apmācībai domāts divvietīgs lidaparāts, kura detaļu iegādē Itālijā un montāžā “Forma” ieguldījusi ap 9000 latu.

Jau šogad IU “Forma” iecerējis sākt patstāvīgiem amatierlidojumiem paredzētu vienvietīgu lidmašīnu rūpniecisko montāžu. Perspektīvā uzņēmums gatavojas ražot arī motoparaplānus. Ieriķu uzņēmums ir pagaidām vienīgais Latvijā, kas ir uzsācis sportam un atpūtai domātu lidaparātu rūpniecisko montāžu.

“Formas” īpašnieks Egons Garklāvs lēš, ka lidošanai drošu aparātu cena varētu būt 5000 līdz 10 000 latu robežās atkarībā no papildus uzstādītā drošības aprīkojuma. Gan paraplāni, gan lidmašīnas būs vienvietīgas un divvietīgas, dzinēju jauda – no 28 līdz 56 zirgspēkiem, lidošanas ātrums – no 55 līdz 130 kilometriem stundā. Motoparaplāns sver 55–60 kilogramus, lidmašīnas svars kopā ar pasažieriem nepārsniegs 450 kilogramus.

E. Garklāvs prognozē, ka motoparaplāniem un ultravieglajām lidmašīnām Latvijā gaidāms pieprasījums, jo, līdzīgi kā ārzemēs, arī pie mums amatieru lidojumi varētu kļūt arvien populārāki kā aktīvās atpūtas veids.

 

“DIENAS BIZNESS”

Sekojot citiem: “LV” informācijas redaktors Gints Moors

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!