• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēl vienu "zaļās enerģijas" ražotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2002., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61461

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienoto Baltijas elektrotīkla plānu

Vēl šajā numurā

23.04.2002., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēl vienu “zaļās enerģijas” ražotni

Šomēnes Rīgas brīvostas teritorijā SIA “Gaujas granulas” plāno sākt kokskaidu granulu ražotnes būvniecību, tajā ieguldot aptuveni 1,7 milj. latu. Kokskaidu granulu ražotnes pirmā kārta savu darbu sāks jau šā gada beigās. Tās jauda būs 70 000 tonnu gatavās produkcijas gadā ar iespēju dubultot apjomu pēc otrās kārtas realizācijas. Tā būs Latvijā lielākā granulu ražotne. Otrās kārtas atklāšana varētu notikt pēc gada vai pusotra.

Ievērojot pieaugošo bioenerģijas popularitāti un līdz ar to – pieprasījumu Eiropā, granulu ražotnei kā ilgtermiņa ieguldījumu projektam ir skaidri redzama perspektīva. Pašlaik Eiropas valstīs “zaļā enerģija” ir 6% no kopējās patērētās enerģijas daudzuma, taču jau tuvākajā desmitgadē Eiropas Savienības valstis ir apņēmušās “zaļās enerģijas” patēriņa apjomus dubultot. Aptuveni 90% produkcijas SIA “Gaujas granulas” plāno eksportēt, pārējo realizēt Latvijā.

Produkcijas ražošanai nepieciešamās izejvielas – koksnes atliekas (skaidas) iecerēts iegūt no Rīgas un tās apkārtnes kokrūpniekiem. Jau ir izveidots transporta uzņēmums “Gaujas transports”, kas veiks visus kravu pārvadājumus.

Kopējais ieguldījuma apjoms projektā ir 3,2 milj. latu. Investīciju stabilitāti nodrošina arī zemes nomas līgums ar Rīgas brīvostu uz 30 gadiem.

 

“DIENAS BIZNESS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!