• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lucavsalas apbūves miljoniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2002., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61457

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Microsoft" cildinājumiem Ventspilij

Vēl šajā numurā

23.04.2002., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lucavsalas apbūves miljoniem

Ministru prezidenta Andra Bērziņa vadītā 2006. gada pasaules hokeja čempionāta Rīgā rīcības komiteja vienojusies, ka līdz 2005. gada septembrim Lucavsalā veicama “hokeja pilsētiņas” celtniecība par 400 miljoniem ASV dolāru.

Ministru prezidents Andris Bērziņš pēc rīcības komitejas sēdes informēja, ka izvērtēti visi iesniegtie priekšlikumi par lielas hokeja halles celtniecību un atbalstīts Šveices celtniecības dizaina firmas “IMS Studio 6” piedāvātais variants celt multihalli Lucavsalā. Kompānijas piedāvātais projekts paredz celtniecībā investēt 400 miljonus ASV dolāru (apmēram 255,6 miljoni latu). Tikšot uzcelta ledus halle ar 18 000 līdz 20 000 skatītāju vietu. Halles vienā pusē tiks celta viesnīca, peldbaseini, kazino komplekss un dzelzceļa stacija, bet otrā – daudzfunkcionālas ēkas tirdzniecībai, ēdināšanai un tamlīdzīgi.

Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents Viktors Puriņš, vērtējot rīcības komitejas atbalstīto projektu, pauda, ka iecerētā būvniecība, protams, ir vērienīga. “Par tādu naudu varētu uzcelt savas simt tādas hokeja halles, kādas jau uzceltas un tiek celtas Latvijā. Tas, ka no Latvijas viedokļa šāda celtniecība tomēr atbalstāma, ir pilnīgi skaidrs. Čempionātam lielā halle ir vajadzīga, arī kārtīgas koncerthalles mums nav,” teica V. Puriņš. Viņš uzsvēra, ka pasaules mērogiem šādas investīcijas celtniecībā nav nekas dižs. Tās augstceltnes, kuras top, pasaulē arī maksā ļoti dārgi. Taujāts, vai Latvijas būvuzņēmēji paši nevarētu “pavilkt” šādu projektu, V. Puriņš paziņoja: “Teorētiski uzcelt varbūt varētu, bet apšaubu, ka tas varētu notikt praktiski.”

 

“RĪGAS BALSS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!