• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2002. gada 9. aprīļa noteikumi Nr. 17 "Kārtība, kādā bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem nodod īpašumā līdzvērtīgu zemi Rīgā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2002., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61410

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes lēmums Nr.177

Par Pulvera ielas Biznesa parka detālā plānojuma apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

19.04.2002., Nr. 60

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: noteikumi

Numurs: 17

Pieņemts: 09.04.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domes noteikumi Nr.17

(prot.Nr.49, 24.§) Rīgā 2002.gada 9.aprīlī

Kārtība, kādā bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem nodod īpašumā līdzvērtīgu zemi Rīgā

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likumu “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”,
Latvijas Republikas likuma “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu
zemesgrāmatās” 6.pantu, Latvijas Republikas likuma “Par zemes komisijām”  2.1 panta 2.1 1.punktu,
Latvijas Republikas Ministru kabineta 29.08.1995. noteikumiem Nr.264
“Noteikumi par zemes reformas īstenošanu pilsētās”,
Latvijas Republikas Ministru kabineta 06.05.1997. noteikumiem Nr.171 “Noteikumi par kompensācijas aprēķināšanu
bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem un maksas noteikšanu par īpašumā nodoto zemi pilsētās” un
Latvijas Republikas Ministru kabineta 31.07.2001. noteikumiem Nr.342 “Rīgas pilsētas zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi”

 

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Šo noteikumu mērķis ir noteikt kārtību, kādā realizē bijušo zemes īpašnieku vai viņu mantinieku tiesības saņemt īpašumā līdzvērtīgu zemesgabalu, kā arī rosināt bijušos zemes īpašniekus vai viņu mantiniekus saņemt īpašumā līdzvērtīgu zemesgabalu bijušā zemesgabala vietā, ja tur atrodas pašvaldībai piederoša ēka, ko lieto tikai no Rīgas pilsētas budžeta līdzekļiem finansēta iestāde.

1.2. Lēmumu par līdzvērtīga zemesgabala nodošanu īpašumā bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem pieņem Rīgas pilsētas zemes komisija.

1.3. Lēmumu projektus par līdzvērtīga zemesgabala nodošanu īpašumā un tā iespējamo izmantošanu, izpildot Latvijas Republikas likuma “Par zemes komisijām” 2.1 panta 2.1 1.punktā minētās darba grupas funkcijas, izstrādā Rīgas domes Īpašuma departamenta Zemju pārvalde (turpmāk — Zemju pārvalde) sadarbībā ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Arhitektūras pārvaldi.

1.4. Atbildīgā komiteja par šo noteikumu 1.3.punktā minēto lēmumu projektu izskatīšanu ir Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja.

Lēmuma projektu par līdzvērtīga zemesgabala nodošanu īpašumā, kas akceptēts Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā, Zemju pārvalde desmit darba dienu laikā no tā akceptēšanas dienas iesniedz izskatīšanai Rīgas pilsētas zemes komisijā.

1.5. Rīgas dome nodrošina šādu nepieciešamo darbību un dokumentu izstrādes finansēšanu:

1.5.1. līdzvērtīgo zemesgabalu projektu izstrādi (par Rīgas pilsētas attīstības fonda līdzekļiem);

1.5.2. Rīgas Ģeodēziskā centra izstrādāto zemesgabalu situācijas plānu un Valsts vēstures arhīva izziņu pasūtīšanu (par Rīgas pilsētas attīstības fonda līdzekļiem).

1.6. Par īpašumā nododamā līdzvērtīgā zemesgabala uzmērīšanu dabā un robežu plāna izstrādi maksā zemesgabala ieguvēji, izņemot tos zemesgabalu ieguvējus, kuru zemesgabalus uzmēra saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 26.11.1993. noteikumiem Nr.16 “Par zemes reformas un zemes privatizācijas darbu finansēšanas kārtību”.

1.7. Bijušais zemes īpašnieks vai viņa mantinieks var pretendēt uz līdzvērtīga zemesgabala saņemšanu, ja:

1.7.1. Rīgas domes (Rīgas pilsētas valdes) lēmumā (kas pieņemts līdz 15.11.1995.) par zemes īpašuma tiesību atjaunošanu un nodošanu īpašumā ir atzīmēta prasība — piešķirt līdzvērtīgu zemi par visu bijušo zemesgabalu vai tā daļu;

1.7.2. attiecīgajā Rīgas pilsētas zemes komisijas lēmumā (kas pieņemts pēc 15.11.1995.) ir atzīmēta prasība — piešķirt līdzvērtīgu zemi par visu bijušo zemesgabalu vai tā daļu;

1.7.3. bijušais īpašnieks vai viņa mantinieks ir pieprasījis līdzvērtīgu zemi par visu bijušo zemesgabalu un tas ir atzīmēts Rīgas pilsētas zemes komisijas lēmumā (neatkarīgi no lēmuma pieņemšanas datuma);

1.7.4. bijušajam zemes īpašniekam vai viņa mantiniekam saskaņā ar tiesas spriedumu ir atzītas tiesības saņemt līdzvērtīgu zemi.

1.8. Līdzvērtīgās zemes pieprasījumu izskatīšana notiek pa pretendentu grupām — neatkarīgi no bijušā zemes īpašnieka vai viņa mantinieka pieprasījuma iesniegšanas datuma, Rīgas pilsētas zemes komisijas vai Rīgas domes (Rīgas pilsētas valdes) lēmuma pieņemšanas datuma vai tiesas sprieduma spēkā stāšanās datuma.

1.9. Pretendentam kā līdzvērtīgā zeme pienākas apbūvei izmantojams zemesgabals, kura pašreizējā kadastrālā vērtība kompensē bijušā zemesgabala vērtību, kāda tā bija 21.07.1940.

1.10. Līdzvērtīgās zemes kompensācijas fonds tiek veidots pakāpeniski. Tajā ieskaitāmo zemesgabalu sarakstu ne retāk kā 2 reizes gadā nosaka, pieņemot Rīgas domes lēmumu.

1.11. Līdzvērtīgo zemesgabalu piedāvāšanas pamatprincips — rakstveida paziņojuma par līdzvērtīga zemesgabala piedāvājumu (turpmāk — paziņojums) izsūtīšana noteiktā secībā katrai pretendentu grupai.

1.12. Paziņojumā pretendents tiek lūgts izvēlēties ne vairāk kā 3 savam bijušajam zemesgabalam līdzvērtīgus zemesgabalus (prioritārā secībā) no paziņojuma izsūtīšanas brīdī apstiprinātajiem līdzvērtīgās zemes kompensācijas fonda zemesgabalu sarakstiem un par savu izvēli 45 kalendāro dienu laikā no paziņojuma saņemšanas brīža rakstveidā paziņot Zemju pārvaldei.

Zemju pārvalde izsūta paziņojumus, kas tiek noformēti kā ierakstīts sūtījums ar paziņojumu par reģistrētā iekšzemes pasta sūtījuma izsniegšanu.

1.13. Par vienu bijušo zemesgabalu vai tā daļu (arī tad, ja bijušais zemesgabals ir bijis kopīpašums) pretendenti kā kompensāciju var saņemt tikai vienu līdzvērtīgu zemesgabalu.

1.14. Līdzvērtīgo zemesgabalu piešķir Rīgas administratīvajās robežās.

 

2. Pretendentu pieprasījumu izskatīšanas secība

2.1. Pretendentu pieprasījumu izskatīšana norit divās kārtās:

2.1.1. pirmajā kārtā izskata līdzvērtīgās zemes pieprasījumus, kas saņemti no bijušajiem īpašniekiem vai viņu mantiniekiem, kuru īpašuma tiesības netiek atjaunotas saskaņā ar Latvijas Republikas likuma “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās” 12.panta pirmās daļas 2. un 3.punktu, t.i., tiem, uz kuru bijušās zemes atrodas Latvijas Republikas pilsonim piederoša dzīvojamā ēka un šim Latvijas Republikas pilsonim ir tiesības iegūt zemi īpašumā par maksu, kā arī tiem, uz kuru bijušās zemes atrodas valsts īpaši aizsargājami dabas objekti (vai to daļas), kuru sarakstus apstiprinājusi Vides aizsardzības komiteja, vai ar likumu noteikti valsts nozīmes izglītības, kultūras un zinātnes objekti, nacionālās sporta bāzes, kā arī valsts vai pilsētas nozīmes inženiertehniskās un transporta infrastruktūras objekti — ielas, tilti, tuneļi, ceļa pārvadi, dzelzceļa līnijas, ostas. Pirmajā kārtā arī izskata pieprasījumus, kas saņemti no bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem, kuri piekrīt saņemt līdzvērtīgu zemi bijušā zemesgabala vietā, ja tur atrodas pašvaldībai piederoša ēka, ko lieto tikai no Rīgas pilsētas budžeta līdzekļiem finansēta iestāde;

2.1.2. otrajā kārtā izskata līdzvērtīgās zemes pieprasījumus, kas saņemti no visiem pārējiem pretendentiem.

2.2. Kad ir apmierināti visi pirmās kārtas pretendentu pieprasījumi, tiek uzsākta otrās kārtas pretendentu pieprasījumu izskatīšana. Otrās kārtas pretendentu pieprasījumu izskatīšanas secība tiks precizēta pēc pirmās kārtas pretendentu pieprasījumu apmierināšanas.

2.3. Pirmās kārtas pretendentu pieprasījumu izskatīšanas secība noteikta tabulā.

Pirmās kārtas pretendentu grupējums atbilstoši bijušā zemesgabala pašreizējam izmantošanas veidam un attiecīgās pretendentu grupas pieprasījumu izskatīšanas secība

Bijušā zemesgabala

Bijušā zemesgabala

Pretendentu grupas

pašreizējais

kopplatības daļa,

pieprasījumu

izmantošanas veids

kas tiek izmantota

izskatīšanas

minētajam mērķim

kārtas numurs

Ielas, tilti, tuneļi, ceļa pārvadi,

viss zemesgabals vai

1.

dzelzceļi, kā arī maģistrālās

vairāk nekā 1/2 no tā

inženierkomunikācijas; atrodas

kopplatības

Latvijas Republikas pilsonim

piederoša dzīvojamā ēka un

mazāk nekā 1/2 no

4.

viņam ir tiesības iegūt zemi

kopplatības

īpašumā par maksu

Valsts nozīmes izglītības, kultūras

viss zemesgabals vai

2.

un zinātnes objekti; nacionālās

vairāk nekā 1/2 no tā

sporta bāzes;

kopplatības

pašvaldībai piederoša ēka, kuru

lieto tikai no Rīgas pilsētas budžeta

mazāk nekā 1/2 no

5.

finansēta iestāde;

kopplatības

īpaši aizsargājamu dabas objektu

teritorija; valsts nozīmes kultūras

pieminekļu teritorija

viss zemesgabals vai

3.

vairāk nekā 1/2 no tā

Atrodas ostas teritorijā

kopplatības

mazāk nekā 1/2 no

6.

kopplatības

 

3. Pretendentu pieprasījumu apmierināšana

un dokumentu noformēšana

3.1. Secīgi pa grupām (sākot ar 1.grupu utt.) katram pretendentam (par kura zemi paziņojuma izsūtīšanas brīdī Zemju pārvalde ir saņēmusi no Latvijas Republikas Valsts zemes dienesta bijušā zemesgabala novērtējumu 1940.gadā) izsūta šo noteikumu 1.11.punktā minēto paziņojumu. Paziņojumus attiecīgās grupas pretendentiem izsūta vienlaikus — ne ilgāk kā 3 darba dienu laikā.

3.2. Paziņojuma izsūtīšana un atbildes (uz paziņojumu) saņemšana tiek reģistrēta Zemju pārvaldē īpaši šim nolūkam izveidotā caurauklotā reģistrācijas žurnālā, kas iekļaujams Zemju pārvaldes lietu nomenklatūrā.

3.3. Konkrēto līdzvērtīgo zemesgabalu piešķir pretendentam, kura izvēle atbilst šādiem kritērijiem (attiecīgajā secībā):

3.3.1. bijušā zemesgabala (tā daļas) vērtība visvairāk pārsniedz kompensācijai piešķiramā zemesgabala vērtību;

3.3.2. ja šo noteikumu 3.3.1.apakšpunktā noteiktajām prasībām atbilst vairāki pretendenti, tad priekšroka iegūt izvēlēto zemesgabalu ir pretendentam, kura īpašumā ir zemesgabals, kas robežojas ar izvēlēto zemesgabalu; ja šādu pretendentu nav, tad priekšroka iegūt zemesgabalu īpašumā ir pretendentam, kura bijušais zemesgabals atrodas tajā pašā Rīgas priekšpilsētā (rajonā), kurā atrodas kompensācijai piešķiramais zemesgabals.

3.4. Pretendentiem piešķiramo zemesgabalu izvērtēšanu veic Zemju pārvalde Rīgas domes Īpašuma departamenta direktora vadībā. Par izvērtēšanas gaitu un tās rezultātiem, kā arī darba gaitā risināmajām problēmām un risinājumiem raksta protokolu, ko paraksta Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors, Zemju pārvaldes priekšnieks, Zemju pārvaldes Zemes uzskaites un vērtēšanas daļas vadītājs un galvenie speciālisti.

3.5. Protokolā iekļauj:

3.5.1. pretendentu sarakstu, no kuriem noteiktajā termiņā nav saņemta atbilde uz izsūtīto paziņojumu;

3.5.2. pretendentu sarakstu (uzrādot piešķiramā zemesgabala adresi), kas sastādīts, izvērtējot pretendentu izvēlētos zemesgabalus atbilstoši šo noteikumu 3.3.punktā noteiktajam;

3.5.3. pretendentu sarakstu, kuru izvēlētie zemesgabali atbilstoši šo noteikumu 3.3.punktā noteiktajai kārtībai tiek piešķirti 3.5.2.apakšpunktā minētajā sarakstā esošajiem pretendentiem;

3.5.4. pretendentu sarakstu, kurus nav apmierinājis neviens no izskatāmajā līdzvērtīgās zemes kompensācijas fonda zemesgabalu sarakstā iekļautajiem zemesgabaliem.

3.6. Protokolu iesniedz izskatīšanai Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā. Pēc lēmuma par protokola apstiprināšanu pieņemšanas Zemju pārvalde uzsāk Rīgas pilsētas zemes komisijas lēmumu projektu par zemes piešķiršanu konkrētiem pretendentiem izstrādi, kā arī izsūta nākamajai pretendentu grupai paziņojumus ar lūgumu izvēlēties kompensācijai līdzvērtīgās zemesgabalus, kas vēl ir Rīgas domes apstiprinātajā līdzvērtīgās zemes kompensācijas fonda zemesgabalu sarakstā.

3.7. Zemju pārvalde šajos noteikumos noteiktajā kārtībā secīgi turpina darbu ar nākamo pretendentu grupu līdz brīdim, kad tiek pieņemts Rīgas domes lēmums par nākamā līdzvērtīgās zemes kompensācijas fondā ieskaitāmo zemesgabalu saraksta apstiprināšanu.

Pēc jauna līdzvērtīgās zemes kompensācijas fondā ieskaitāmo zemesgabalu saraksta apstiprināšanas Zemju pārvalde atkal uzsāk paziņojumu izsūtīšanu pirmās kārtas 1.grupas pretendentiem utt.

 

 

4. Līdzvērtīgās zemes kompensācijas fonds

4.1. Līdzvērtīgās zemes kompensācijas fondā tiek ieskaitīti Rīgas pilsētas administratīvajās robežās un ārpus ielu sarkanajām līnijām esošie zemesgabali:

4.1.1. uz kuriem likumā noteiktajā kārtībā nav pieteikušies bijušie zemes īpašnieki vai viņu mantinieki un kurus nav paredzēts izmantot valsts vai pašvaldības funkciju veikšanai un plānotajai apbūvei;

4.1.2. Rīgas pilsētai 21.07.1940. piederējušās zemes, kuras nav paredzēts izmantot pašvaldības funkciju veikšanai un plānotajai apbūvei, kā arī pilsētas attīstības stratēģisko mērķu īstenošanai;

4.1.3. Latvijas valstij 21.07.1940. piederējušās zemes, kuras nav paredzēts izmantot valsts funkciju veikšanai un plānotajai apbūvei.

4.2. Katrs jaunais zemesgabals jāveido atbilstoši Rīgas pilsētas apbūves noteikumiem un vispārējiem zemes ierīcības noteikumiem.

 

 

5. Zemes līdzvērtīguma noteikšana

5.1. Par līdzvērtīgu bijušajam zemesgabalam (tā daļai) uzskatāms tāds līdzvērtīgās zemes kompensācijas fondā ieskaitītais zemesgabals, kura pašreizējā kadastrālā vērtība (kas noteikta, veicot zemesgabala vērtēšanu Latvijas Republikas Valsts zemes dienestā) kompensē bijušā zemes īpašuma (vai tā daļas) vērtību, kāda tā bija līdz 21.07.1940., ievērojot Latvijas Republikas Valsts zemes dienesta noteiktos korekcijas koeficentus lata pielīdzināšanai tā pašreizējai vērtībai.

5.2. Bijušā zemesgabala vērtību, kāda tā bija līdz 21.07.1940., un līdzvērtīgās zemes kompensācijas fondā ieskaitītā zemesgabala pašreizējo kadastrālo vērtību (latos) aprēķina Latvijas Republikas Valsts zemes dienesta Lielrīgas reģionālā nodaļa par valsts budžeta līdzekļiem atbilstoši Latvijas Republikas Ministru kabineta 26.10.1993. noteikumiem Nr.16 “Par zemes reformas un zemes privatizācijas darbu finansēšanas kārtību”, 06.05.1997. noteikumiem Nr.171 “Noteikumi par kompensācijas aprēķināšanu bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem un maksas noteikšanu par īpašumā nodoto zemi pilsētās”, 31.07.2001. noteikumiem Nr.342 “Rīgas pilsētas zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi” un 19.12.2000. noteikumiem Nr.465 “Pilsētu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi”.

5.3. Pretendents kompensācijai var izvēlēties zemesgabalu, kura salīdzināmā vērtība pārsniedz bijušā zemesgabala vērtību ne vairāk kā par 10%.

 

 

6. Sevišķie noteikumi

6.1. Ja bijušā zemesgabala īpašnieks (mantinieks) ir ierindots pirmās kārtas 1., 2., 3.pretendentu grupā, bet viņa bijušā zemesgabala vērtībai (kāda tā bijusi 21.07.1940.) atbilstošā zemesgabala platība ir tik maza, ka Rīgas attīstības plānā noteiktajam zonējumam un Rīgas pilsētas apbūves noteikumiem atbilstošs apbūves gabals ar tādu platību nav izveidojams, pretendents ir tiesīgs iegūt īpašumā kā līdzvērtīgo zemi par visu bijušo zemesgabalu vienu apbūves gabalu ar zemāko zemes novērtējumu (no konkrētajā brīdī līdzvērtīgās zemes kompensācijas fondā ieskaitītajiem zemesgabaliem), t.i., zemesgabalu, kura pašreizējā kadastrālā vērtība ir Ls 1000 un zemāka.

Šis nosacījums attiecas uz bijušajiem zemesgabaliem ar ļoti zemu vērtību (kāda tā bijusi līdz 21.07.1940.), kuru īpašuma tiesības netiek atjaunotas, pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās” 12.panta pirmās daļas 2.un 3.punktu, un šī iemesla dēļ zemes īpašuma tiesības nav atjaunojamas uz bijušo zemesgabalu visā platībā vai vairāk nekā pusi no bijušā zemesgabala platības.

6.2. Ja uz bijušā zemesgabala atrodas pašvaldībai piederoša ēka, ko lieto tikai no Rīgas pilsētas budžeta finansēta iestāde, un bijušā zemesgabala īpašnieks vai viņa mantinieki piekrīt saņemt līdzvērtīgu zemi bijušā zemesgabala vietā, tad bijušā zemesgabala (tā daļas) vērtība nosakāma atbilstoši tā pašreizējai kadastrālajai vērtībai (kas noteikta, Latvijas Republikas Valsts zemes dienestam veicot zemesgabala vērtēšanu) latos un saskaņā ar pārejas perioda pilsētas zemes kadastrālās vērtēšanas metodiku tā jāvērtē kā sabiedriskās apbūves zeme (kods 091201). Šāda zemesgabala vietā pretendents ir tiesīgs izvēlēties zemesgabalu, kura pašreizējā vērtība (ko aprēķinājis Latvijas Republikas Valsts zemes dienests šo noteikumu 5.nodaļā paredzētajā kārtībā) atbilst bijušā zemesgabala vērtībai, kas noteikta iepriekšminētajā kārtībā.

6.3. Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja ir tiesīga ārpus šīs kārtības, bet ievērojot šo noteikumu 5.nodaļas nosacījumus par zemes līdzvērtīguma noteikšanu, izskatīt šādus jautājumus:

6.3.1. par līdzvērtīga zemesgabala piešķiršanu, ja tas robežojas ar pretendenta īpašumā esošo zemesgabalu (arī tad, ja zeme iegūta īpašumā par sertifikātiem), bet tā konfigurācija, mazā platība vai Rīgas pilsētas attīstības plānā noteiktais zonējums neatļauj to izveidot kā atsevišķu Rīgas pilsētas apbūves noteikumiem atbilstošu apbūves gabalu;

6.3.2. par līdzvērtīga zemesgabala piešķiršanu pretendentam, kura bijušais zemesgabals neatliekami nepieciešams pašvaldības funkciju realizēšanai (pamatojoties uz attiecīgu Rīgas domes lēmumu); šajā gadījumā pretendents izvēlas kādu no zemesgabaliem, kas tiek gatavoti iekļaušanai līdzvērtīgās zemes kompensācijas fonda sarakstā.

 

 

7. Noteikumu izpildes kontrole

Šo noteikumu izpildi kontrolē Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja.

 

 

Pārejas noteikumi

1. Ar šo noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē:

— Rīgas domes 28.01.1997. lēmums Nr.5809 “Par kārtību, kādā bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem nodod īpašumā līdzvērtīgu zemesgabalu Rīgā, kā arī par Rīgas domes 11.07.1995. lēmuma Nr.2059, Rīgas domes 11.07.1995. noteikumu Nr.35 un Rīgas domes 19.12.1995. lēmuma Nr.2843 atzīšanu par spēku zaudējušiem”;

— Rīgas domes 05.05.1998. lēmums Nr.5965 “Par grozījumiem Rīgas domes 28.01.1997. lēmumā Nr.5809”;

— Rīgas domes 02.10.2001. lēmums Nr.478 “Par grozījumiem Rīgas domes 28.01.1997. lēmumā Nr.5809”.

2. Priekšlikumus par līdzvērtīgās zemes nodošanu īpašumā, kas ir izskatīti un akceptēti Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim, kā arī pretendentu izvēlētos zemesgabalus, kas iegrāmatoti Zemju pārvaldes 2001.gada lietu nomenklatūrā iekļautajos caurauklotajos reģistrācijas žurnālos “Līdzvērtīgo zemesgabalu piedāvājumu reģistrs”, izskata un lēmumu projektus par līdzvērtīgās zemes nodošanu īpašumā izstrādā tādā kārtībā, kāda bija spēkā līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim, bet ievērojot šo noteikumu 1.2. un 1.4.punktā noteikto.

3. Šie noteikumi publicējami laikrakstos “Rīgas Balss” un “Latvijas Vēstnesis”.

Rīgas domes priekšsēdētājs G.Bojārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!