• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie dzejas, prozas un dzīves krāsu koka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2002., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dzīvi, savu dzīvi un Prezidentes darbu

Vēl šajā numurā

19.04.2002., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie dzejas, prozas un dzīves krāsu koka

Rīgas Kongresu pilī no 19. līdz 21. aprīlim notiek 5. Rīgas Grāmatu svētki

Svētki kā allaž ir pieskaņoti Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienai, kas tiek atzīmēta 23. aprīlī. Tos rīko Latvijas Grāmatizdevēju asociācija un Latvijas Grāmattirgotāju asociācija sadarbībā ar izstāžu sabiedrību “Prima SKONTO”, talkā nākot arī Rīgas domes Kultūras pārvaldei, Kultūrkapitāla fondam, Kultūras ministrijai un citiem atbalstītājiem.

Vaicāta par Grāmatu svētku svinēšanas tendencēm un saturu, Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas prezidente Anita Rožkalne pastāstīja:

— Mūsu svētki vēršas gan plašumā, gan dziļumā. Izdevēji kļūst arvien atsaucīgāki. Šogad piedalās tādas nozīmīgas izdevniecības kā “Jānis Roze”, “Jumava”, “Avots”, “Kontinents”, “Preses nams”, “Pētergailis”, “Daugava”, “Atēna”, “Zinātne” un AGB. Par stabilu svētku tradīciju kļuvusi daudzveidīga kultūras programma, par kuru ar lielu izdomu un iniciatīvu gādā Liega Piešiņa. Īpaši tiek domāts par bērniem, tāpēc šie kļuvuši par īstiem ģimenes svētkiem. Lasītāji ļoti iecienījuši arī jaunos grāmatu vaļāvēršanas svētkus, tikšanās ar rakstniekiem un dzejniekiem. Gribas novēlēt, lai šajos svētkos ikviens atrod sev visvajadzīgāko un katrs tiek pie savas visvairāk kārotās grāmatas.

Kultūras programmu 19. aprīlī divos pēc pusdienas ievadīs Latvijas Nacionālā bibliotēka, kas prezentē savu jauno kompaktdisku CD–R “LNB plakātu kolekcija: plakāts Latvijā 1899 — 1945”. Kā informē bibliotēkas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anda Lamaša, Nacionālajā bibliotēkā glabājas vislielākā un pilnīgākā plakātu kolekcija Latvijā: ap 5 tūkstoši plakātu un vairāk nekā 10 tūkstoši reklāmas iespieddarbu. Kompaktdiskā apkopots ap 300 plakātu. Starp autoriem ir Rihards Zariņš, Niklāvs Strunke, Sigismunds Vidbergs un citi vecmeistari, kā arī tālaika jaunie mākslinieki Ģirts Vilks, Kurts Fridrihsons un Leonīds Āriņš. Tiek gatavota kolekcijas otrā daļa “Plakāts Latvijā 1945 — 2000”.

Svētku pirmajā dienā paredzēts arī seminārs “Izdevēji un bibliotēkas 21. gadsimtā”. Piecos pēcpusdienā apgāds “Daugava” rīko Igora Freimaņa grāmatas “Dzīves piruete” kristības līdz ar dejas priekšnesumu, ko sniegs Rīgas Horeogrāfijas skolas audzēkņi.

Sestdien “Pētergailis”, “Daugava”, “Zinātne” un apgāds “Karogs” aicina uz savu jauno grāmatu raudzībām. Pavisam neparasti notikšot akadēmiķes Janīnas Kursītes “Dzejas vārdnīcas” vaļā vēršana. Šķirkļi tikšot nevis lasīti, bet izdziedāti un izspēlēti. Etnomuzikologam Valdim Muktupāvelam un folkloristei Rūtai Muktupāvelai ar trāpīgu vārdu talkā nākšot profesors Gunārs Bībers.

Svētdiena atvēlēta galvenokārt bērniem. Būs grāmatu mīklas un loterijas, tikšanās ar Harija Potera fanu kluba biedriem un citas labas lietas.

 

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!