• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nodokļu maksājumiem uzņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2002., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61401

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pirmā ceturkšņa budžeta izpildi

Vēl šajā numurā

19.04.2002., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nodokļu maksājumiem uzņēmumiem

Finansu ministrija ir apkopojusi informāciju par nodokļu parādu maksājumu saistību izpildi līdz 2002.gada 1.aprīlim. Kopumā uzņēmumi, kam savulaik piešķirti nokavēto nodokļu maksājumu termiņu pagarinājumi un apstiprināti pagarināto nodokļu maksājumu saistību raksti (atmaksas grafiki), savas saistības izpildījuši gandrīz pilnā apmērā — termiņos nomaksāti 93% maksājumu.

Dažādos nodokļu veidos kopā kā pagarinātie nodokļu maksājumi uzņēmumiem līdz 2002.gada 1.aprīlim bija jānomaksā 416 tūkstoši latu, no tiem ir nomaksāti 388 tūkstoši latu. Taču vairākos nodokļu veidos reālie maksājumi pat pārsniedz grafiku, piemēram, apgrozījuma nodokļa pagarinātie parāda maksājumi nomaksāti par 109% no grafika, peļņas nodokļa — par 109%, dabas resursu nodoklis ir samaksāts pilnībā. Nedaudz zem grafika nomaksāti pievienotās vērtības nodokļa pagarinātie parādi — par 95%, sociālā nodokļa — par 94% un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu — par 89%.

2002.gada 1.aprīlī četriem uzņēmumiem bija nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarinājumi un jāveic maksājumi atbilstoši saistību rakstiem. No tiem saistības pilnībā ir nokārtojuši divi uzņēmumi, daļēji (izpilde 89% apmērā) saistības nav nokārtojuši divi uzņēmumi.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!