• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta un ES komisāra tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2002., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61396

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.04.2002., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta un ES komisāra tikšanos

Vakar, 18.aprīlī, Ministru prezidents Andris Bērziņš Briselē tikās ar Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās lietu komisāru Ginteru Ferhoigenu, lai divpusējā sarunā pārrunātu Latvijas iestāšanās ES sarunu procesu. Ministru prezidents izteica gandarījumu par sarunu norises gaitu, arī G.Ferhoigens piekrita, ka Latvija ļoti sekmīgi virzās uz priekšu sarunu procesā. Noslēgumam tuvojās 24.sarunu sadaļa par telekomunikācijām. Spānijas prezidentūras laikā ir plānots slēgt arī tieslietu, iekšlietu sadaļu un nodokļu sadaļu, kopumā 26 sadaļas. G.Ferhoigens izteica arī gandarījumu, ka Latvijas ekonomiskā attīstība bijusi dinamiskākā starp kandidātvalstīm.

Īpašu uzmanību amatpersonas sarunas laikā veltīja lauksaimniecībai. Ministru prezidents uzsvēra jautājumu par kvotām trim produktu veidiem – pienam, graudaugiem, cukuram. Amatpersonas runāja arī par tiešajiem maksājumiem lauksaimniecībā, un komisārs norādīja, ka šis jautājums ir jāskata kompleksi, analizējot visu finansu paketi kopumā. G.Ferhoigens uzsvēra, ka Latvija nenoliedzami saņemšot lielāku finansiālo atbalstu nekā pati maksās. Sarunā par to, kā turpmāk attīstīsies Latvijas iestāšanās process ES, komisārs informēja, ka saskaņā ar Eiropas Komisijas iecerēm līdz gada beigām būtu jānoslēdz iestāšanās sarunas un šā gada beigās tikšot sagatavots arī iestāšanās līgums, kuru nākamā gada sākumā pēc apstiprināšanas Eiropas Parlamentā varētu parakstīt.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!