• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Apvienotās Karalistes tālāko atbalstu un palīdzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2002., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61251

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Ķīnas tālāko sadarbību dažādās jomās

Vēl šajā numurā

16.04.2002., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Apvienotās Karalistes tālāko atbalstu un palīdzību

Vakar, 15.aprīlī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Endrū Tesorjēru, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu divpusējās attiecības, Latvijas integrāciju ES un NATO, aktualitātes likumdošanā un mūsu valsts vēlēšanu sistēmu.

Tikšanās sākumā Saeimas priekšsēdētājs sacīja, ka Latvijas un Apvienotās Karalistes sadarbība visdažādākajās jomās veidojas sekmīgi, taču īpaši atzinīgi viņš novērtēja aktīvos parlamentāros kontaktus un Apvienotās Karalistes sniegto atbalstu sabiedrības integrācijas procesa veiksmīgai norisei Latvijā. J.Straume arī uzsvēra, ka Latvijas integrācija ES un NATO nākotnē vēl vairāk aktivizēs abu valstu divpusējās attiecības. Savukārt Apvienotās Karalistes vēstnieks atzina, ka viņa valsts “vēlas būt atbildīga, vēlas reaģēt uz Latvijas vajadzībām un sniegt palīdzību”.

Abas puses arī pārrunāja Latvijas integrāciju ES un NATO, gaidāmo 8.Saeimas vēlēšanu ietekmi uz to, kā arī aktualitātes likumdošanā — gan saistībā ar virzību uz eiroatlantiskajām struktūrām, gan arī ar Latvijas iekšpolitiskajām norisēm.

Saeimas priekšsēdētājs atzina, ka patlaban virzībā uz ES politiķiem liela vērība jāveltī ne tikai šī ārpolitiskā mērķa sasniegšanā, bet arī darbam ar sabiedrību, jo tās attieksme pret integrāciju ES ir mainīga. J.Straume arī sacīja, ka šobrīd darbu virzībā uz ES un NATO apgrūtina rudenī gaidāmās 8.Saeimas vēlēšanas, un pauda savu pārliecību, ka pēc 8.Saeimas ievēlēšanas ārpolitiskie mērķi mūsu valstī paliks nemainīgi.

Saeimas priekšsēdētājs vēstniekam arī pastāstīja par pēc Latvijas neatkarības atgūšanas grūti veicamo darbu tiesību transformācijā no padomju tiesību sistēmas uz kontinentālās Eiropas tiesību sistēmu un informēja par pašreizējām aktualitātēm likumdošanas saskaņošanā ar ES tiesību kopumu. J.Straume arī sīkāk raksturoja parlamenta un valdības sadarbības modeli sarunu procesā par iestāšanos ES, kur jautājumi tiek risināti “roku rokā”.

E.Tesorjērs vēlējās sīkāk uzzināt, kuri likumprojekti ir jāizskata un jāpieņem Saeimas pavasara sesijas laikā. J.Straume kā aktuālākos raksturoja grozījumus Satversmē un korupcijas novēršanas un apkarošanas likumprojektu paketi, un izteica pārliecību, ka tie pavasara sesijas laikā tiks pieņemti. Viņš arī sacīja, ka pēc Satversmes grozījumu pieņemšanas varētu sākties diskusija par grozījumiem vēlēšanu likumos.

Abas puses arī sprieda par vēlēšanu tiesībām — Latvijas valstiskās veidošanās sākumposmā un arī tagad darbojošos proporcionālo vēlēšanu sistēmu un tās raksturīgākajām iezīmēm.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!