• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai Latvija šogad atvērtu jaunu lappusi savā vēsturē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2002., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61249

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai samērotu gaitu uz Eiropas Savienību un Ziemeļatlantijas aliansi

Vēl šajā numurā

16.04.2002., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai Latvija šogad atvērtu jaunu lappusi savā vēsturē

Ali Nazims Belgers, Turcijas vēstnieks Latvijā, — “Latvijas Vēstnesim”

TVEST.JPG (18681 bytes)— Vēstnieka kungs, kā jūs raksturotu jūsu prezidenta vizīti mūsu valstij tik nozīmīgajā gadā, kas solās būt izšķirošs mūsu centienos iestāties NATO?

— Viņa ekselences Ahmeta Nedždeta Sezera valsts vizīte Latvijā visai skaidri raksturo mūsu valstu attiecības. Augstākā līmeņa vizītes ir skaidra liecība tam, ka valstu attiecības ir teicamas. Latvija guvusi lielu progresu savā virzībā uz Eiropas Savienību (ES) un NATO. Mēs saprotam un atbalstām Latvijas ilgas un centienus iestāties NATO. Mēs sagaidām, ka šogad Latvija un abas pārējās Baltijas valstis atvērs jaunu lappusi savā vēsturē un kļūs NATO locekles.

— Kā jūs izskaidrojat mūsu ģeogrāfiski tālo valstu labās attiecības?

— Turcijai un Latvijai ir līdzīgas vērtības un ārpolitikas mērķi. Būtiski, ka Latvijas un Turcijas divpusējās attiecības attīstās bez nevienas politiskās problēmas. Taču, runājot par mūsu ekonomiskajām attiecībām, jāatzīst, ka savstarpējās tirdzniecības apjoms joprojām neatspoguļo abu valstu patieso potenciālu. Mēs ceram, ka Turcijas prezidenta valsts vizīte būs ieguldījums arī mūsu ekonomisko attiecību tālākā paplašināšanā. Mēs gribētu koncentrēt uzmanību tieši uz ekonomikas attiecību padziļināšanu, kaut mūsu puse piešķir lielu nozīmi arī kultūras attiecībām, kas iezīmē ilgstošas draudzības pamatus.

 

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!