• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Imants Daudišs 15.08.1945. - 14.04.2002.. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2002., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61235

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 17.04.2002.

Laidiena Nr. 58, OP 2002/58

Vēl šajā numurā

16.04.2002., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
DAUDISS.JPG (17298 bytes)
Foto: A.F.I. 12.04.2002.

Imants Daudišs

15.08.1945. — 14.04.2002.

Patiesās skumjās savā un sava vīra Imanta Freiberga vārdā izsaku visdziļāko līdzjūtību Latvijas vēstnieka Imanta Daudiša kundzei, meitai un tuviniekiem, savu mīļo cilvēku tik pēkšņi zaudējot.

Imants Daudišs ir viens no tiem stiprajiem cilvēkiem, uz kuru balstījās Latvijas valstiskuma atjaunošana, kura nesavtīgās pūles nodrošināja to, ka valsts droši spēra savus soļus pretim toreiz vēl neskaidrajai nākotnei. Tāds viņš bija vienmēr — nerimstoša entuziasma un kūsājoša darba pārņemts, tāds viņš paliks mūsu atmiņās arī savā pēdējā gaitā — savu neskaitāmo nākotnes ieceru un valstisko uzdevumu kalngalā.

Uzticības, drosmes un patriotisma cilvēks, viens no savas valsts pašiem spējīgākajiem diplomātiem. Imanta Daudiša vārds Latvijas vēsturē vienmēr būs dziļas pateicības un siltas piemiņas dzīpariem ierakstīts.

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga

2002.gada 14.aprīlī

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga pagājušonedēļ, 12. aprīlī, pasniedza akreditācijas vēstules Latvijas Republikas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Īrijā Imantam Daudišam, kurš jau pilda vēstnieka pienākumus arī Lielbritānijā.

Pārrunājot abu valstu draudzīgo sadarbību, abas puses bija vienisprātis, ka sekmējami uzņēmēju kontakti, tā kā Latvijas eksports uz Īriju pēdējā laikā ir samazinājies. V.Vīķe–Freiberga un I.Daudišs pārrunāja iespējas, kā izmantot gaidāmo Valsts prezidentes valsts vizīti Īrijā šovasar, lai radītu ciešākus sakarus un plašāku informācijas apmaiņu. Vēstnieks atzīmēja, ka Īrijā strādā daudzi Latvijas iedzīvotāji un nākotnē būtu nepieciešama vēstniecība šajā ES valstī. Prezidente un vēstnieks augstu novērtēja īru tautas kultūras un simbolu atpazīstamību pasaulē, kas ir neatņemama Īrijas pozitīvā tēla sastāvdaļa.

Pārrunājot aktualitātes Latvijas un Lielbritānijas attiecībās, V.Vīķe–Freiberga atzinīgi novērtēja jaunā Lielbritānijas vēstnieka Endrū Tesorjēra atvērto attieksmi pret Latviju, ko apliecina arī viņa latviešu valodas prasme akreditācijas ceremonijas laikā, tā izsakot savu cieņu pret Latviju un vēlmi izprast tās cilvēkus un kultūru.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!