• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par celtniecības bumu Ķīpsalā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2002., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61224

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par debesskrāpju nojaukšanu mūsos

Vēl šajā numurā

16.04.2002., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par celtniecības bumu Ķīpsalā

Pēc mēneša bijušo Ģipša fabriku Rīgā, Ķīpsalā sāks pārbūvēt par dzīvojamo kvartālu. Šā projekta realizācijai izveidota SIA “Ziemeļzunds” (dibinātāji SIA “Māris Gailis” un austriešu ieguldījumu firma PMT). Tā kā tas ir vērienīgs projekts (kopējā apbūves platība 6000 kvadrātmetru) un ēkas ir sliktā stāvoklī, runa ir par miljoniem latu. Projekta pirmo kārtu plānots pabeigt līdz šā gada beigām, bet visu – divos gados.

Šo dzīvojamo kvartālu projektējis “Zaigas Gailes birojs”. Jau gandrīz simts gadus pasaulē šīs ēkas mēģina pielāgot atbilstoši laika prasībām. Šāda parādība, kas saucas lofts – vecās ražotnēs ierīkot muzejus, viesnīcas, dzīvokļus utt. pasaulē ir ļoti populāra, bet Latvijā tā ir jauna lieta.

Ģipša fabrika Ķīpsalā ir būvēta pirms vairāk nekā simts gadiem pašā Daugavas krastā. Padomju laikā tur atradās armijas veļas mazgātava, bet pēc Latvijas neatkarības atgūšanas šīs ēkas lielākoties stāvējušas tukšas. SIA “Māris Gailis” šo objektu savā īpašumā ieguva pirms kādiem pāris gadiem.

Fabrikas teritorijā plānots izveidot ap 40 dažādu dzīvokļu (no 70 līdz 200 kv.m). Dzīvokļiem būs zināms skarbums, raupjums. Tur būs vairākas ēkas, līdz ar to dažāda veida mitekļi, vidū bruģēts pagalms ar baseinu un lielais dūmenis. Ir trīsstāvīgas kotedžas upes krastā, ir “holandiešu māja”, kur bijusī rūpniecības ēka sadalīta tādās kā šķēlēs un iegūti vairāki 4,5 m plati nelieli dzīvokļi četros līmeņos, ir “angļu māja” ar ieeju tieši no ielas un vēl daudz kas cits interesants un neparasts.

Ģipša fabrikas kvartāls tiek orientēts uz jaunās paaudzes cilvēkiem, kuri būtu gatavi dzīvei neparastos apstākļos. Šo dzīvokļu cenas īpaši neatšķirsies no centrā piedāvātajiem izremontētajiem dzīvokļiem. Plānots, ka bez apdares izmaksas varētu nepārsniegt 1200–1300 USD par kvadrātmetru.

Kvartālā iecerēts veidot restorānu, kuru vadīt ir izteicies pats uzņēmējs M. Gailis. Ir iecere veidot arī burātāju veikalu un nelielu jahtu piestātni.

 

“DIENAS BIZNESS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!