• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Regulatora un Pašvaldību savienības sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2002., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas lomu pēc uzņemšanas NATO

Vēl šajā numurā

12.04.2002., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Regulatora un Pašvaldību savienības sadarbību

Turpinot sadarbību un viedokļu apmaiņu, vakar, 11.aprīlī, tikās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) padome, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Rīgas sabiedrisko pakalpojumu regulatora vadība. Tikšanās laikā apspriesti šādi jautājumi:

siltumapgādes, kur ražošanas procesā tiek izstrādāta elektroenerģija, regulēšana,

pašvaldību, kas pilda pašvaldību regulatora funkcijas, sabiedrisko pakalpojumu jomā pieņemto lēmumu pārsūdzēšanai,

akciju sabiedrības “Latvijas gāze” pieprasīto gāzes tarifu paaugstināšana.

Saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu enerģētikā (izņemot siltumapgādi, kur ražošanas procesā netiek izstrādāta elektroenerģija) regulē valsts (Regulators). Tajā pašā laikā centralizēto siltumapgādi, ja siltumenerģija tiek saražota koģenerācijas stacijās, pašreiz regulē gan valsts (elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu), gan pašvaldību regulatori (siltumenerģijas pārvadi, sadali un realizāciju). Tādējādi pašreiz nav pietiekami precīzi nodalītas valsts un pašvaldību funkcijas siltumapgādes regulēšanā, tādēļ rodas dažādi traktējumi par valsts un pašvaldību regulatoru lomu šajā procesā.

Lai sekmētu šīs problēmas iespējami ātru un visām pusēm pieņemamu atrisināšanu, Regulatora padome, LPS un Rīgas sabiedrisko pakalpojumu regulatora vadība izveidoja darba grupu, kurai uzdots trīs nedēļu laikā pilnībā izvērtēt esošo situāciju un sagatavot iespējamos risinājumus siltumapgādes, kur ražošanas procesā tiek izstrādāta elektroenerģija, turpmākai regulēšanai.

Izskatot jautājumu par pašvaldību (kas pilda pašvaldību regulatora funkcijas) sabiedrisko pakalpojumu jomā pieņemto lēmumu pārsūdzēšanu, Regulatora padome un LPS vadība konstatēja, ka pašreiz Regulators saņem sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju sūdzības par pašvaldību pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu, bet komisija nav tiesīga izskatīt šādas sūdzības, kā arī nav institūciju, kas būtu tiesīgas šādas sūdzības izskatīt un pieņemt lēmumu, izņemot tiesu. Regulatora padome un LPS vadība vienojās, ka turpmāk izvērtēs saņemtās sūdzības pēc būtības, lai nepieciešamības gadījumā ierosinātu izmaiņas tiesību aktos. Savukārt sūdzību iesniegušajai personai izskaidros pieņemtā lēmuma (par kuru iesniegta sūdzība) pamatotību un personas tiesības. Regulatora padome un LPS vadība arī vienojās, ka turpmāk organizēs informācijas apmaiņu par saņemtajām šāda veida sūdzībām.

Izvērtējot akciju sabiedrības „Latvijas gāze” pieprasīto gāzes tarifu paaugstināšanu un Regulatora pieņemto lēmumu par iesniegtā gāzes tarifa projektu noraidīšanu, LPS vadība atzīmēja, ka Regulatora lēmums bija pareizs un ekonomiski pamatots.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!