• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas progress ir respektējams. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2002., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61105

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.04.2002., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas progress ir respektējams

Vakar,10.aprīlī, notika Latvijas Aizsardzības ministrijas un ASV Aizsardzības departamenta delegāciju sarunas

SARUNAS.JPG (18220 bytes)
Foto: A.F.I.

Vakar, 10.aprīlī, viesnīcā “Park Hotel Rīdzene” notika Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Amerikas Savienoto Valstu Aizsardzības departamenta divpusējās sarunas, kuru laikā ASV puse izteica atzinību par Latvijas progresu militārās sistēmas attīstībā, kā arī pateicās par mūsu valsts atbalstu Amerikai pēc teroristu uzbrukumiem pērnā gada 11. septembrī.

ASV delegācijas vadītājs Aizsardzības departamenta NATO un Eiropas politikas nodaļas vadītāja vietnieks Jans Bžeziņskis (attēlā pa kreisi) norādīja, ka Latvijas progress aizsardzības jomā ir svarīgs ne tikai tāpēc, ka ir paaugstinājušās Latvijas militārās spējas, bet arī panākts būtisks progress sabiedrības integrācijā un demokrātisko vērtību attīstībā. Runājot par gaidāmo NATO paplašināšanos, J.Bžeziņskis norādīja, ka ASV arī turpmāk pievērsīs lielu uzmanību kandidātvalstu sagatavotībai gan militārajā, gan politiskajā jomā.

Latvijas delegācijas vadītājs Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs sacīja, ka Latvija ir daudz strādājusi Rīcības plāna dalībai NATO izpildē, kas devis iespēju ievērojami modernizēt gan bruņoto spēku struktūru, gan līdzekļu izmantošanas efektivitāti. “Per-sonāla attīstības jautājumi un militārpersonu dzīves kvalitātes uzlabošana būs mūsu prioritātēs arī turpmāk,” sacīja Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs. Vienlaikus viņš norādīja uz apņemšanos turpināt investīcijas komunikāciju un sakaru sistēmu attīstībā, kā arī nepieciešamību aktīvi risināt bruņoto spēku apgādes jautājumus.

ASV puse atzinīgi novērtēja iesākto darbu ar sabiedrību, īpaši skaidrojot NATO nozīmi Latvijas drošības nodrošināšanā latviski nerunājošo iedzīvotāju vidū. Sarunu gaitā abas puses apsprieda reģionālās sadarbības, kā arī divpusējās sadarbības un informācijas drošības jautājumus.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!