• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs varam būt veselīgāki, veiklāki un stiprāki. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2002., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61025

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ledus hokeja pasaules čempionāta rīcības komitejas spriedumiem

Vēl šajā numurā

09.04.2002., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga:

Mēs varam būt veselīgāki, veiklāki un stiprāki

Svētdien, 7.aprīlī, Pasaules veselības dienā, arī Latvijā tika rīkots veselības skrējiens

VIKE2.JPG (25670 bytes) VIKE1.JPG (24074 bytes)

Svētdien, 7.aprīlī, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, atklājot Pasaules veselības dienai veltīto skrējienu
Foto: A.F.I.

Atklājot Pasaules veselības dienai veltīto skrējienu

Jūsu ekselence ministra kungs, dāmas un kungi!

Sveicu jūs šajā brīnišķīgajā rītā un novēlu visiem dalībniekiem jauki pavadīt šo dienu, vēlu gūt lielu gandarījumu par piedalīšanos, bet pats galvenais — lai katrs dalībnieks aiznestu sev līdzi to labsajūtu, ko guvis un baudījis šajā īpašajā pasākumā, uzmundrinātu sevi, mainītu uz labo pusi savu dzīves stilu. Ļoti viegli ir ļaudīm ieslīgt sliktos paradumos, it īpaši pilsētā, kur daudziem darbs paiet, garas stundas sēžot vai stāvot uz vietas. Tad, pārnākot mājās, ir nogurums, un šķiet, ka atpūtai vajadzētu tikai nosēsties pie televizora vai izstiepties uz dīvāna, iedzert kādu aliņu vai uzsmēķēt cigareti. Tas nu nav tas labākais risinājums. Labāka pašsajūta noteikti būs tiem, kuri izies pastaigā, apskries kādu loku vai atradīs ko citu derīgu. Tam nav jābūt kaut kam, kas prasa dārgus līdzekļus, ekipējumu un īpašas, dārgas drēbes.

Ir iespējams atrast veidu, kā ieviest savā dzīvē veselīgu kustību bez lieliem naudas līdzekļiem. Tas ir gribas jautājums, tas ir jautājums katram pašam padomāt par savu nākotni. Es novēlu, lai šis skrējiens ar katru gadu kļūtu kuplāks, un, kas zina, varbūt kādu dienu mums varētu būt šeit tikpat daudz cilvēku kā Bostonas maratona skrējienā. Katrā ziņā būtu jauki, ja ne tikai Rīgā, bet arī visur citur Latvijā šajā Pasaules veselības dienā notiktu šādi skrējieni vai pastaigas tiem, kuri skriešanai nav gatavi. Lai šī diena kļūst visiem par atgādinājumu, ka mēs varam būt veselīgāki, stiprāki un mums var būt labāka pašsajūta. Novēlu jums visiem jauku svētdienu, jauku kustēšanos un vingrošanu visa nākamā gada garumā!

Sveicot mākslas vingrotāju sacensības “Baltijas aplis”

Vingrotājas, treneri, vecāki, draugi un atbalstītāji!

Man ir prieks būt šajās sacensībās, kas pulcina vingrotājas no visdažādākajām valstīm un kas dod Latvijas vingrotājām izdevību gan parādīt pašām savu izaugsmi un spējas, gan arī gūt iedvesmu un ierosmi draudzīgā sacensībā ar citu valstu labākajām vingrotājām. Es vēlētos arī pateikties vecākiem un treneriem par viņu ieguldījumu, jo tas, ko mēs redzam kā galarezultātu un ko katra vingrotāja ar savu talantu un māksliniecisko izjūtu spēj mums sniegt kā pārdzīvojumu, nebūtu iespējams bez treneru rūpīgās acs un darba, kā arī pacietīgas vecāku ilggadējas mīlestības un atbalsta savam bērnam. Es novēlu it īpaši Latvijas vingrotājām sekmes arī turpmāk, novēlu, lai vingrošana attīstās pie mums kā nopietns sporta veids, turpinot izcilās tradīcijas. Sveiciens visām vingrotājām no citām valstīm, un ceram jūs vēl kādu reizi ieraudzīt Rīgā! Visu labu jums!

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!