• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sociālo budžetu šā gada pirmajā ceturksnī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2002., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60956

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.40/166-1127

Par starptautisko līgumu spēkā stāšanos Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

05.04.2002., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sociālo budžetu šā gada pirmajā ceturksnī

Valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta neto ieņēmumi 2002.gada pirmajā ceturksnī ir 126,4 miljoni latu, kas ir par 10,3 miljoniem latu jeb 9% vairāk nekā pērn šajā laikā.

Martā vien šogad sociālā budžeta ieņēmumi bijuši 47,3 miljoni latu, kas ir par 7,3 miljoniem latu jeb 18% vairāk nekā 2001.gada martā. Marta ieņēmumi ir lielākie sociālā budžeta ienākumi pēdējo gadu laikā.

Tādējādi sociālā budžeta ieņēmumi ir nodrošinājuši marta beigās sociālā budžeta deficītu tikai 3,1 miljona latu vērtībā.

Šī budžeta situācija rada pilnīgu pārliecību par sociālā budžeta spēju šogad veikt visus likumos paredzētos maksājumus un arī papildu maksājumus, ko paredz Satversmes tiesas nesenais lēmums par pilnu pensiju izmaksu strādājošajiem pensionāriem.

“Es ar simtprocentīgu drošību varu apgalvot, ka sociālais budžets spēj un spēs izpildīt visas saistības pret sociālo maksājumu — pensiju, pabalstu — saņēmējiem. Mēs pilnībā izmaksāsim visus pensionāriem pienākošos papildu maksājumus arī saskaņā ar Satversmes tiesas lēmumu.

Satversmes tiesas lēmumu gan var komentēt dažādi, un es neatkāpjos no sava vērtējuma, ka tas ir vismaz dīvains, taču tas ir tiesas lēmums un tiek respektēts, un mēs to pilnībā izpildīsim,” norāda finansu ministrs.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!