• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai dalītos eirointegrācijas pieredzē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2002., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.04.2002., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai dalītos eirointegrācijas pieredzē

Šodien Latvijā oficiālā vizītē ierodas Horvātijas ārlietu ministrs Tonino Picula

Horvātijas ārlietu ministrs Rīgā tiksies ar Latvijas Ministru prezidentu Andri Bērziņu, Saeimas priekšsēdētāja biedru Rihardu Pīku, ārlietu ministru Induli Bērziņu un aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski. Tiks apspriesta mūsu valstu divpusējā sadarbība, kā arī Eiropas Savienības un drošības politikas jautājumi. Vizītes laikā plānots parakstīt arī divus starpvaldību līgumus — Līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību un Līgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu.

Latvijas Ārlietu ministrija vizītes priekšvakarā paudusi viedokli, ka Latvijas un Horvātijas divpusējās attiecības vērtējamas kā ļoti labas un intensīvas. “Latvijas puse ir ieinteresēta turpināt politisko dialogu visos līmeņos, kā arī intensificēt ekonomisko sadarbību. Latvija izteikusi gatavību dalīties ar Horvātiju savā eirointegrācijas pieredzē,” uzsvērts Latvijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Tonino Picula dzimis 1961. gada 31. augustā Mali Lošiņā. 1987. gadā beidzis Zagrebas universitātes Filozofijas fakultātes Socioloģijas nodaļu. No 1987. līdz 1989. gadam strādājis par atbildīgo sekretāru bijušās Dienvidslāvijas vecākajā sociālo un kultūras jautājumu izdevumā “Kulturni radnik”, pēc tam divus gadus strādājis Zagrebas Teorētisko pētījumu centrā. 1990. gadā iestājies Sociāldemokrātiskajā partijā, kopš 1993. gada atbildīgs par partijas ārējiem sakariem. Ir partijas izpildkomitejas un centrālās komitejas loceklis, arī Horvātijas — Bosnijas draudzības biedrības sekretārs.1997. gadā ievēlēts Zagrebas apgabala padomē. Vada arī Sociāldemokrātiskās partijas Veļika Gorices nodaļu. 2000. gadā ievēlēts parlamentā, atstājis savu vietu Pārstāvju palātā līdz ar iecelšanu ārlietu ministra amatā.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!