• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžetu šā gada pirmajā ceturksnī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2002., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60900

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

04.04.2002., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžetu šā gada pirmajā ceturksnī

Valsts kases operatīvie marta budžeta izpildes rādītāji liecina, ka budžeta fiskālais deficīts šā gada pirmajā ceturksnī iekļausies pieļaujamā deficīta līmeņa kritērijā. Valsts budžeta deficīts marta beigās bija nepilni desmit miljoni latu. Šim deficītam gan būs jāpieskaita pašvaldību budžeta izpildes rādītāji, un, ja tie būs prognozētajā apjomā, budžeta deficīts būs aptuveni desmit miljoni latu, kas ir divreiz mazāk, nekā plānots.

Martā valsts pamatbudžeta ieņēmumi ir bijuši 60 miljoni latu, speciālo budžetu ieņēmumi — 71,6 miljoni latu, liecina Valsts kases operatīvais pārskats par budžeta izpildi martā. Valsts pamatbudžeta fiskālā deficīta apjoms marta beigās tādējādi sasniedz tikai 9,6 miljonus latu, kas ir puse no pirmajam ceturksnim pieļaujamā budžeta deficīta apjoma – 20 miljoniem latu, kas minēts Latvijas valdības sarunās ar Starptautisko valūtas fondu. Savukārt valsts speciālajos budžetos pirmajā ceturksnī veidojies fiskālais pārpalikums 3,3 miljoni latu.

Finansu ministrs Gundars Bērziņš norāda: “Tas ir labs Latvijas sasniegums — mēs esam spējuši ne tikai ievērot stingro fiskālā deficīta līmeņa kritēriju pirmajam ceturksnim, bet pat izpildīt to ar krietnu uzviju.

Mani patiesi priecē veiksmīgie budžeta izpildes rādītāji pirmajā ceturksnī, bet tie nav tikai dati par budžetu. Tie ir Latvijas attīstības apliecinājums. Turpinās valsts ekonomiskā attīstība, un tieši ekonomiskais pieaugums ir visu mūsu problēmu risināšanas atslēga. Es ceru, ka spēsim noturēt esošo pieauguma tempu un arī nākamajos mēnešos varēsim ziņot par labu budžeta likuma izpildi.”

Martā kopējā pamatbudžeta ieņēmumu prognoze ir izpildīta par 104,5%, liecina Valsts kases dati. Piemēram, uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumu prognoze izpildīta par 107,7%, degvielas akcīzes nodokļa ieņēmumu prognoze — par 103,2%, alus akcīzes nodokļa ieņēmumu prognoze — par 121,7%, pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumu prognoze — par 100,7%.

Pirmā ceturkšņa kopējie valsts pamatbudžeta ieņēmumi ir 185,2 miljoni latu, speciālo budžetu ieņēmumi — 201,1 miljons latu. Pamatbudžeta izdevumi ir 201,3 miljoni latu, speciālo budžetu izdevumi — 197,1 miljons latu.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!