• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas 2002. gada 27. marta informācija "Par dienesta pārbaudi Valsts policijā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2002., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60779

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts zāļu aģentūras informācija

Par izmaiņām Latvijas Zāļu reģistrā

Vēl šajā numurā

28.03.2002., Nr. 49

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 27.03.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrijas informācija

2002.gada 27.martā

Par dienesta pārbaudi Valsts policijā

Ar Iekšlietu ministrijas (IeM) 2002.gada 28.februāra rīkojumu Nr. 130 izveidotā komisija IeM valsts sekretāra vietnieka Jura Ļabja vadībā veikusi dienesta pārbaudi par Valsts policijai 2002.gadam darbinieku atalgojuma un degvielas nodrošināšanai papildus piešķirtā finansējuma sadalījumu un tā atbilstību budžetu reglamentējošo normatīvo aktu prasībām.

Dienesta pārbaudes gaitā notika piecas komisijas darba sēdes un viena izbraukuma sēde Valsts policijas Rīgas Galvenajā policijas pārvaldē, kurā tika uzklausīti Valsts policijas Finansu un plānu pārvaldes priekšnieks Ojārs Āboliņš un Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) priekšnieks Igors Krasovskis, RGPP Finansu nodaļas priekšniece Velta Čerņecova.

Veikta arī valsts budžetu reglamentējošo normatīvo aktu analīze, izskatīta Valsts policijas darbinieku atalgojumam papildu finansu līdzekļu piešķiršanas norise 2002.gada valsts budžeta izstrādē Ministru kabinetā, kā arī noskaidrota kopējā Valsts policijas darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm darba algas dinamika.

Kā secināts dienesta pārbaudē, policijas darbinieku atalgojuma līmeņa pēdējo četru gadu dinamika valstī liecina par lēnu, bet stabilu tā pieaugumu, kas kopumā ir vērtējams pozitīvi, jo īpaši ņemot vērā apstākli, ka papildu finansējums šiem mērķiem tika piešķirts, tikai izstrādājot valsts budžetu 2002.gadam.

Dienesta pārbaudē nav konstatēti likuma “Par valsts budžetu 2002. gadam” pārkāpumi. Tomēr Valsts policijas priekšniekam Jurim Rekšņam bija jāinformē ministrijas vadība par pieņemto lēmumu daļu no policijai piešķirtā papildu finansējuma novirzīt RGPP esošo nodokļu parāda dzēšanai.

Tādējādi lielākā daļa RGPP darbinieku, kuri ar šī gada janvāri gaidīja atalgojuma pieaugumu un piemaksas, tās nesaņēma. Citās policijas pārvaldēs šāda situācija nav konstatēta.

M. Segliņš ir izteicis aizrādījumu Valsts policijas priekšniekam Jurim Rekšņam par neētisko rīcību, nebrīdinot ministru un policijas darbiniekus par pieņemto lēmumu.

J .Rekšņa ministra uzdevumā jau ir ticies ar visu RGPP personālu un izskaidrojis amatalgu pieauguma kavēšanās iemeslus. Sākot ar šā gada aprīli, RGPP darbinieki ar speciālajām dienesta pakāpēm atbilstoši paveiktajam darba apjomam un nostrādātajām virsstundām saņems pienākošās piemaksas. Ministrs atbalsta Valsts policijas viedokli, ka daļa piemaksu apjoma tiek noteiktas diferencēti — pēc padarītā darba.

Pēc Valsts policijas vadības sniegtās informācijas, pagājušajā gadā vidējā policijas darbinieka alga bija 124 lati, sākot ar šā gada aprīli, tā būs 145 lati. Visi Valsts policijas nodokļu parādi ir dzēsti.

 

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!