• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grieķija ir ieinteresēta Latvijas patiesos panākumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2002., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60691

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grieķija var būt un ir labs paraugs Latvijai

Vēl šajā numurā

26.03.2002., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Grieķija ir ieinteresēta Latvijas patiesos panākumos

Vakar, 25. martā: Grieķijas valsts svētki — Neatkarības diena

Nikolajs Kuniniotis, Grieķijas vēstnieks Latvijā, — “Latvijas Vēstnesim”

VEST4.JPG (15487 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

— Kā jūs un jūsu tautieši raugās uz Latvijas Valsts prezidentes valsts vizīti Grieķijā?

— Vispirms es gribu teikt, ka gan Grieķijas Republikas prezidents, gan visa grieķu tauta ar nepacietību gaida Viņas ekselenci Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu. Šī vizīte nostiprinās un tālāk padziļinās Grieķijas un Latvijas attiecības. Starp mūsu valstīm jau parakstīti vairāki nozīmīgi līgumi. Prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas vizīte manā valstī pavērs jaunas iespējas vairāku jaunu līgumu parakstīšanai un mūsu divpusējo ekonomisko attiecību uzlabošanai, jo šajā jomā abu valstu uzņēmējiem vēl pastāv plašas iespējas.

— Grieķija ir gan Eiropas Savienības (ES), gan NATO dalībvalsts. Latvija savukārt gatavojas iestāties abās šajās ietekmīgajās organizācijās.

— Jā, mēs ar lielu interesi sekojam līdzi Latvijas centieniem integrēties eiroatlantiskajās struktūrās. Mana valsts, kas nākamā gada pirmajā pusē rotācijas kārtībā uzņemsies ES prezidentūru, ir patiesi ieinteresēta, lai jūsu centieni vainagotos ar panākumiem.

Kāda ir gaisotne Grieķijā Latvijas prezidentes vizītes priekšvakarā? Vizītes nedēļa Grieķijā sākas ar jūsu tautai tik nozīmīgajiem valsts svētkiem — Neatkarības dienu.

— Vispirms es gribu teikt, ka Grieķija, būdama ES un NATO dalībvalsts, tagad iekļāvusies arī eirozonas valstu grupā. Mums ir stabila politiskā un ekonomiskā situācija. Jā, šā mēneša 25. datumā mēs, kā ik gadu, svinam savu Neatkarības dienu. Svinam šogad jau simt astoņdesmit pirmo reizi. Šoreiz mūsu valsts svētki sasaucas ar Latvijas prezidentes vizīti, tāpēc es vēlos ar jūsu laikraksta starpniecību nodot Viņas ekselencei un visai Latvijas tautai labklājības un panākumu vēlējumus.

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!