• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka atbildi ANO Cilvēktiesību komisijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2002., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60687

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lauksaimniecības ministru kārtējo tikšanos Briselē

Vēl šajā numurā

26.03.2002., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka atbildi ANO Cilvēktiesību komisijai

22.martā, tikai dienu pēc ārlietu ministra Induļa Bērziņa uzstāšanās ANO Cilvēktiesību komisijas 58.sesijā, kurā ministrs informēja klātesošos par Latvijas paveikto cilvēktiesību jomā, kas ar atzinību tika uzklausīts, Krievijas puse kārtējo reizi izteica nepamatotus pārmetumus par cilvēktiesību pārkāpumiem Latvijā. Krievijas pārstāvis raksturoja cilvēktiesību situāciju Latvijā kā “mežonīgu” un apšaubīja EDSO misijas Latvijā slēgšanas pamatotību.

Šajā sakarā Latvijas vēstnieks ANO Jānis Kārkliņš izmantoja atbildes tiesības.

Vēstnieks pauda nožēlu, ka ANO Cilvēktiesību komisijas augstā tribīne tikusi izmantota kārtējiem Krievijas apmelojumiem par Latvijas īstenoto cilvēktiesību un mazākumtautību politiku. J.Kārkliņš norādīja, ka Latvijai nav pieņemams Krievijas uzstāšanās agresīvais un uzbrūkošais tonis, kas neatbilst organizācijas mērķiem un tradīcijām. Latvijas puse arī pauda viedokli, ka Cilvēktiesību komisija nedrīkst tapt politizēta, kā to cenšas izdarīt Krievija.

Vēstnieks uzsvēra, ka Latvija vienmēr ir bijusi atvērta dialogam ar starptautiskajām organizācijām, un norādīja, ka Krievijas izteikumi apliecina Krievijas neadekvāto izpratni par Latvijas cilvēktiesību un mazākumtautību politiku. Šāda nostāja ir krasā pretrunā ar starptautisko organizāciju (ES, ANO, EDSO, EP) un to dalībvalstu viedokli.

Latvijas vēstnieks ANO aicināja Krievijas pusi ieņemt konstruktīvāku nostāju cilvēktiesību īstenošanā un izmantot komisijas potenciālu cilvēktiesību veicināšanai pašā Krievijā.

 

Ārlietu ministrijas preses centrsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!