• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Miera pilsētu 2000 - 2001. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2002., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60663

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Somijas pieredze ir ļoti noderīga, Latvijai integrējoties Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

26.03.2002., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Miera pilsētu 2000 – 2001

18.martā Marakešā, Marokā, notika UNESCO “Miera pilsētas 2000-2001” nosaukuma piešķiršanas ceremonija, kurā piecas prēmijas saņēma Buhāra (Uzbekistāna), Viļņa (Lietuva), Kotakači (Ekvadora), Lubumbaši (Kongo Demokrātiskā Republika), Šarmešeihu (Ēģipte), savukārt piecus goda diplomus saņems Bahrdara (Etiopija), Havanna (Kuba), Džaipūra (Indija), Kazaņa (Krievijas Federācija) un Sūsa (Tunisija).

2001.gada nogalē izveidotā žūrija, kurā bija uzaicināta piedalīties arī Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības UNESCO padomniece Aina Nagobada–Ābola, starp iesniegtajām 76 kandidatūrām izvēlējās desmit.

Miera pilsētas prēmija iedibināta 1996.gadā, to piešķir pilsētas domēm reizi divos gados par ieguldījumu iedzīvotāju savstarpējās uzticības veicināšanā, par cilvēktiesību ievērošanu un uzticību vispārcilvēciskajiem ideāliem. Ar prēmiju UNESCO cenšas pievērst pasaules sabiedrības uzmanību veiksmīgiem urbanizācijas radīto problēmu risinājumiem un to kā piemēru popularizēšanai citās valstīs.

Mūsu kaimiņvalsts galvaspilsētas Viļņas domei prēmija piešķirta par veiksmīgu apkārtējās vides saglabāšanas risinājumu (“zaļo zonu” un veloceliņu iekārtošana), bezpajumtnieku un invalīdu centru izveidošanu, pilsētas domes aktīvu atbalstu poļu, ebreju un krievu kultūrai un Viļņas vecpilsētas, kas iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, saudzīgu atjaunošanu un saglabāšanu.

 

UNESCO pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!