• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Tiekoties ar ASV vēstnieci Somijā Atvadoties no EDSO misijas vadītāja. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2002., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīga starp zemes vērtību un zemes nodokli

Vēl šajā numurā

21.03.2002., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Tiekoties ar ASV vēstnieci Somijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar tikās ar ASV vēstnieci Somijā Boniju Maklīzu–Hanteru, lai apspriestos par ekonomiskās sadarbības veicināšanu starp ASV un Baltijas valstu reģionu, kā arī sadarbības izvēršanu starp ASV un Baltijas valstu nevalstiskajām organizācijām.

B.Maklīza–Hantere informēja, ka septembrī Helsinkos notiks konference par sievietēm uzņēmējām veltītiem tematiem, uz kuru tiks uzaicinātas arī Latvijas uzņēmējas. Vēstniece sacīja, ka vēlas veicināt kontaktus starp ASV un Baltijas sievietēm uzņēmējām un jau šobrīd ir iepriecināta par Latvijas sieviešu uzņēmību un entuziasmu.

Pārrunātas aktuālās NATO paplašināšanās diskusijas, augstu novērtējot ASV pausto atbalstu Baltijas valstīm integrācijas procesā.

Atvadoties no EDSO misijas vadītāja

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar atvadu vizītē Rīgas pilī pieņēma šogad slēgtās EDSO misijas vadītāju Latvijā Pīteru Semnebiju.

P.Semnebijs augstu novērtēja Latvijas panāktos sasniegumus valsts attīstībā, tajā skaitā pilsoniskas un harmoniskas sabiedrības veidošanā. P.Semnebijs ar izpratni uztvēra Valsts valodas komisijas mērķus veicināt latviešu valodas attīstību, kā valsts valodas popularizēšanu un pauda gandarījumu par valsts darbu, iedrošinot iedzīvotājus iegūt pilsonību. Abas puses uzsvēra skolu lomu jaunās pilsoņu paaudzes valstisko vērtību stiprināšanā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!