• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidentes valsts vizīti Grieķijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.03.2002., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60497

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Vēl šajā numurā

21.03.2002., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidentes valsts vizīti Grieķijā

Valsts prezidenta preses dienests vakar, 20. martā, bija sarīkojis preses īssaietu par Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas un Imanta Freiberga kunga valsts vizīti Grieķijā, kas notiks no 26. līdz 29. martam. Valsts prezidentes ārlietu padomnieks Andrejs Pildegovičs žurnālistiem uzsvēra, ka vizīte vērtējama kopīgajā Latvijas ārpolitikas stratēģisko mērķu kontekstā — iestāties Eiropas Savienībā (ES) un NATO. “Mēs jau vairākus gadus esam centušies, šos mērķus īstenojot, apgūt sadarbību arī ar Dienvideiropas valstīm,” teica A. Pildegovičs, atgādinot Rumānijas prezidenta pērnā gada valsts vizīti Latvijā un Vairas Vīķes–Freibergas pērnā gada vizīti Sofijā, Bulgārijā, tiekoties ar Viļņas desmitnieka valstu vadītājiem.

Valsts prezidentes padomnieks uzsvēra, ka vizīte Grieķijā nav vienīgā Latvijas aktivitāte šajā virzienā. Jau aprīlī notiks Vairas Vīķes–Freibergas valsts vizīte Slovēnijā. Savukārt Latvijā valsts vizītē aprīlī ieradīsies Turcijas Republikas prezidents.

Uz “Latvijas Vēstneša” atgādinājumu, ka 1999. gada martā jau notika toreizējā Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa valsts vizīte Grieķijā, A.Pildegovičs atzina, ka Latvijas un Grieķijas attiecības pēdējos gados attīstījušās patiešām dinamiski. Viņš atgādināja arī Grieķijas prezidenta Konstantina Stefanopula valsts vizīti Latvijā 2000. gada oktobrī, uzsverot, ka trešā valsts vizīte starp Latviju un Grieķiju tik īsā laika posmā liecina par abu valstu dziļu savstarpēju sapratni un interesi. Valsts prezidentes padomnieks arī uzsvēra Grieķijas prezidenta lomu pasaules politikā. “Konstantins Stefanopuls ir viens no aktīvākajiem Eiropas apvienošanās idejas atbalstītājiem un šīs idejas īstenošanas veterāniem,” teica A.Pildegovičs, atzīstot, ka arī šie faktori sekmējuši Latvijas un Grieķijas attiecības.

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!