• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nolikumu par Latvijas augstskolu studentu kreditēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.1993., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.110

Par valsts nodevas noteikšanu par licences izsniegšanu operācijām ar dārgmetāliem, dārgakmeņiem un to izstrādājumiem

Vēl šajā numurā

11.03.1993., Nr. 2

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru Padome

Veids: lēmums

Numurs: 109

Pieņemts: 03.03.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 109

Par Latvijas augstskolu studentu kreditēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1992. gada 29. septembra lēmumu «Par Latvijas augstskolu studentu kreditēšanu» Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Apstiprināt pievienoto Nolikumu par Latvijas augstskolu studentu kreditēšanu.

2. Izglītības ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju līdz 1993. gada 31. martam izstrādāt un apstiprināt tipveida līgumu par kredīta savlaicīgu atmaksāšanu, kuru noslēdz augstskola ar studentu, kā arī izstrādāt kārtību, kādā tiek veikta izsniegto un atmaksāto kredītu uzskaite.

3. Izglītības ministrijai apstiprināt iesnieguma kredīta saņemšanai paraugu un kredītkartes paraugu.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas izglītības ministrs A. P1EBALGS

Rīgaā1993. gada 3. martā

APSTIPRINĀTS
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1993. gada 3. marta lēmumu Nr. 109

NOLIKUMS
par Latvijas augstskolu studentu kreditēšanu

1. Tiesības saņemt kredītu ir Latvijas augstskolu dienas nodaļu pēdējo un priekšpēdējo kursu (ieskaitot bakalaura un maģistra programmas) studentiem bāreņiem, studentiem, kuriem miris viens no vecākiem, studentiem, kuri nāk no daudzbērnu ģimenēm, studentiem, kuru ģimenēs ir bērni, un studentiem, kuru abi vecāki ir pensionāri, ja minētie studenti ir Latvijas iedzīvotāji.

2. Kredīta apjoms mēnesī atbilst 1,5 minimālajām valsts stipendijām, to var saņemt papildus neatmaksājamajai valsts stipendijai. Attiecīgā kredīta summa izmaksājama vienlaicīgi ar valsts stipendiju 10 mēnešus gadā {no septembra līdz jūnijam).

3. Kredīts ir bezprocentu, tas atmaksājams 5 gadu laikā, sākot ar trešo gadu pēc augstskolas beigšanas, ievērojot inflācijas koeficientu. Katru gadu ir jāatmaksā ne mazāk par vienu piekto daļu no kredīta kopējās summas.

4. Katru gadu līdz 1. oktobrim augstskolas, pamatojoties uz izvērtētajiem studentu iesniegumiem, iesniedz attiecīgajām ministrijām ziņas par kreditējamo studentu skaitu un kreditēšanai nepieciešamo līdzekļu apjomu.

Finansu ministrija, pamatojoties uz ministriju pieprasījumu plāno valsts budžeta izdevumu daļā nepieciešamo līdzekļu apjomu un iesniedz to apstiprināšanai.

5. Katrā mācību gadā students līdz 15. septembrim iesniedz savas augstskolas rektoram iesniegumu kredīta saņemšanai.

.6. Saskaņā ar studenta iesniegtajām ziņām, ievērojot studentu pašpārvaldes {Studentu padomes) un dekāna viedokli, rektors lemj par kredīta piešķiršanu.

7. Students, kuram ir piešķirts kredīts, noslēdz ar augstskolu līgumu par kopējās kredīta summas atmaksāšanu noteiktā termiņā. Saņemot ikmēneša kredīta summu, students parakstās kredītkartē.Tās viens eksemplārs glabājas attiecīgās augstskolas grāmatvedībā, bet otrs — pie studenta.

8. Ja students kļuvis nesekmīgs vai pārkāpis augstskolas iekšējās kārtības noteikumus, augstskolas rektoram, pamatojoties uz dekāna ziņojumu, ir tiesības studenta kreditēšanu pārtraukt.

9. No augstskolas atskaitītā studenta kreditēšanu pārtrauc. Izmaksātos naudas līdzekļus piedzen likumdošanas aktos noteiktajā kārtībā ar otro mēnesi pēc studenta atskaitīšanas.

10. Absolvents kredītu atmaksā augstskolā, kuru beidzis, vai valsts krājbankā — katru mēnesi ne mazāk kā vienu divpadsmito daļu no gadam aprēķinātās summas un ne vēlāk kā kārtējā mēneša 25. datumā. Par katru nokavēto kredīta atmaksāšanas dienu jāmaksā soda nauda 0,05% apmērā no kopējās nokavētās maksājuma summas. Pirmajā gadījumā atzīmi par kredīta dzēšanu izdara augstskolas grāmatvedībā abos kredītkartes eksemplāros, bet otrajā — krājbanka izdara atzīmi studenta kredītkartē, augstskolas grāmatvedība šo ierakstu izdara pēc tam, kad attiecīgā norēķinu summa ieskaitīta tās kontā. Augstskola saņemtos kredīta norēķina līdzekļus ieskaita valsts budžetā ne vēlāk kā kārtējā mēneša pēdējā darbdienā.

11. Studenta kredīts nav atmaksājams, ja studiju laikā vai vēlāk — kredīta atmaksāšanas laikā — viņš kļuvis I vai II grupas invalīds. Kredīta norakstīšanu veic attiecīgās augstskolas rektors kopīgi ar studentu pašpārvaldi uz attiecīgo invaliditātes dokumentu pamata.

12. Par izvairīšanos no kredīta atmaksāšanas kredīta saņēmējs ir atbildīgs Latvijas Republikas likumdošanas aktos noteiktajā kārtībā. Augstskola likumdošanas aktos noteiktajā kārtībā ir atbildīga par atmaksāto līdzekļu savlaicīgu ieskaitīšanu valsts budžetā.

Latvijas Republikas izglītības ministrs A. PIEBALGS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!