• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžetu janvārī un februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2002., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60377

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.3

Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 1997. gada 3. aprīļa saistošajos noteikumos "Saistošie noteikumi par reklāmu, izkārtņu, sludinājumu un citu vizuālās informācijas materiālu izvietošanas nodevām Liepājas pilsētā"

Vēl šajā numurā

19.03.2002., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžetu janvārī un februārī

Pirmo divu mēnešu valsts kopbudžeta izpildes rādītāji ir ļoti veiksmīgi un pat daudz labāki, nekā paredzēts stingrajās prasībās valdības vienošanās dokumentā ar Starptautisko valūtas fondu. Šī vienošanās paredz, ka pirmajā ceturksnī valsts kopbudžeta deficīts nepārsniegs 20 miljonus latu, bet pirmajos divos mēnešos šis rādītājs ir daudz mazāks, nekā prognozēts, — tikai 6,1 miljons latu.

Februārī valsts konsolidētā kopbudžeta (valsts pamatbudžets + speciālie budžeti + pašvaldību budžeti) neto ieņēmumi bija 132,8 miljoni latu, liecina Valsts kases oficiālais pārskats par budžeta izpildi februārī. Izdevumi bijuši 153 miljoni latu, fiskālais deficīts – 11,09 miljoni latu.

Pirmo divu mēnešu kopējie konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi ir 284,2 miljoni latu, izdevumi — 299,1 miljons latu, fiskālais deficīts — 6,1 miljons latu.

Janvāri valsts kopbudžets beidza ar 5 miljonu latu fiskālo pārpalikumu, tādējādi kopējā budžeta situācija ir ļoti laba.

“Budžeta dati ir cerīgi — pašlaik mēs esam daudz labākā situācijā, nekā prognozēts un nekā mēs esam vienojušies ar Starptautisko valūtas fondu. Dati apliecina pozitīvās attīstības turpināšanos mūsu valstī.

Turklāt jāņem vērā, ka februārī ir salīdzinoši mazāk darba dienu, bet izdevumi budžetā bija pat lielāki nekā citus mēnešus, piemēram, Latvijas Hipotēku un zemes bankas pamatkapitālā tika ieskaitīti 10 miljoni latu no kapitalizētā Pasaules bankas aizdevuma,” norāda finansu ministrs.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!