• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības noteikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.1993., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60248-par-alkoholisko-dzerienu-mazumtirdzniecibas-noteikumiem

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

LATVIJAS REPUBLIKAS LIKUMS

Par Čehijas Republikas pilsoņu ieceļošanas kārtību Latvijas Republikā

Vēl šajā numurā

27.04.1993., Nr. 18

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru Padome

Veids: lēmums

Numurs: 208

Pieņemts: 26.04.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 208

Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības noteikumiem

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Apstiprināt pievienotos Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības noteikumus.

Noteikt, ka minēto noteikumu 7.3., 7.4. un 10.2. apakšpunkts stājas spēkā ar 1993. gada 1. jūniju.

2. Izdarīt grozījumus Mazumtirdzniecības pamatnoteikumos (apstiprināti ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 19. jūnija lēmumu Nr. 237 «Par mazumtirdzniecības pamatnoteikumiem» — Ziņotājs, 1992, 39/40/41) un izteikt 2.13. apakšpunktu šādā redakcijā:

«2.13. Aizliegts pārdot tabakas izstrādājumus personām, kuras jaunākas par 16 gadiem, un alkoholisko dzērienus — personām, kuras jaunākas par 18 gadiem.».

3. Atzīt par spēku zaudējušiem:

3.1. Latvijas Republikas Ministru Padomes 1990. gada 30. oktobra lēmumu Nr. 188 «Par izmaiņām alkoholisko dzērienu pārdošanas kārtībā» (Ziņotājs, 1990, 50);

3.2. Latvijas Republikas Ministru Padomes 1993. gada 5. aprīļa lēmuma Nr. 172 «Par kārtību, kādā Latvijas Republikā tiek ievests un realizēts spirts un alkoholiskie dzērieni» 12.2. un 12.3. apakšpunktu, kā arī 13. un 14. punktu.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas Ministru Padomes Valsts kancelejas vadītājs V. ZEIKATS

Rīgā 1993. gada 26. aprīlī

APSTIPRINĀTI
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1993. gada 26. aprīļa lēmumu Nr. 208

Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības
NOTEIKUMI

1. Šie noteikumi attiecas uz visiem tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un citiem uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kas mazumtirdzniecībā realizē alkoholiskos dzērienus, izņemot alu un alkoholiskos dzērienus ar spirta saturu līdz 8 procentiem, (turpmāk tekstā — «alkoholiskie dzērieni»).

Uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) jāievēro arī Mazumtirdzniecības pamatnoteikumi (apstiprināti ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 19. jūnija lēmumu Nr. 237 «Par mazumtirdzniecības pamatnoteikumiem» — Ziņotājs, 1992, 39/40/41).

2. Aizliegts uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) iepirkt alkoholiskos dzērienus no juridiskajām un fiziskajām personām, kurām nav Latvijas Republikas Ministru Padomes pilnvarotas institūcijas izsniegtas speciālas atļaujas (licences) alkoholisko dzērienu ievešanai

vai izgatavošanai pārdošanai vai rajona, pilsētas vai pilsētas rajona (priekšpilsētas) pašvaldības izsniegtas speciālās atļaujas (licences) tirdzniecībai ar alkoholiskiem dzērieniem vai vīna izgatavošanai pārdošanai.

3. Tirgoties ar alkoholiskiem dzērieniem var uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kas atbilstoši Latvijas Republikas likuma «Par uzņēmējdarbību» prasībām saņēmuši no rajona, pilsētas vai pilsētas rajona (priekšpilsētas) pašvaldības speciālu atļauju (licenci) tirdzniecībai ar alkoholiskiem dzērieniem (turpmāk tekstā — «licenci»).

4. Papildus izsniegtajai licencei uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) jāsaņem no pašvaldības atļauja tirdzniecībai ar alkoholiskajiem dzērieniem katrā atsevišķā tirdzniecības vietā (turpmāk tekstā — «tirdzniecības vietas atļauja»).

5. Tirdzniecības vietas atļaujā jānorāda:

5.1. uzņēmējs, uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) un tās juridiskā adrese;

5.2. licences numurs un izsniegšanas datums;

5.3. tirdzniecības vietas adrese un darba laiks;

5.4. alkoholisko dzērienu uzskaitījums, kurus drīkst tirgot attiecīgajā tirdzniecības vietā (dzērienu grupas, kā arī norāde par to, vai dzēriens ražots Latvijā vai importēts, un norāde par dzēriena stiprumu vai spirta saturu);

5.5. tirdzniecības vietas atļaujas derīguma termiņš;

5.6. tirdzniecības vietas atļaujas izsniegšanas datums, numurs, tās izsniedzējs un zīmogs.

Tirdzniecības vietas atļaujai jābūt izliktai patērētājiem redzamā vietā.

6. Alkoholisko dzērienu tirdzniecība atļauta tikai ar Labklājības ministrijas noteiktajā kārtībā izsniegtu marķēšanas zīmi un sertifikātu, kas apliecina, ka attiecīgā produkcija nav kaitīga cilvēka veselībai.

7. Katrā tirdzniecības vietā jābūt alkoholisko dzērienu iegādes dokumentiem ar atzīmēm uz tiem, kas apliecina:

7.1. uzņēmuma vai uzņēmējsabiedrības (no kuras alkoholiskie dzērieni iegādāti) speciālās atļaujas (licences) numuru, datumu un tās izsniedzēju;

7.2. dzēriena realizācijas mazumcenu (ieskaitot uzcenojumu un apgrozījuma nodokli);

7.3. ievedmuitas nomaksu;

7.4. akcīzes nodokļa nomaksu;

7.5. Labklājības ministrijas Nacionālās vides un sabiedrības veselības centra izsniegtā sertifikāta datus (sertifikāta numuru un sēriju, reģistrācijas numuru, izsniegšanas datumu, izsniegto marķēšanas zīmju numurus).

Šo noteikumu 7.5. apakšpunkta minēta atzīme uz piegādes dokumenta nav nepieciešama, ja iegādes dokumentam pievienots Labklājības ministrijas Nacionālās vides un sabiedrības veselības centra izsniegtā sertifikāta oriģināls.

8. Uz pudeles (trauka) ar alkoholisko dzērienu jābūt Labklājības ministrijas Nacionālās vides un sabiedrības veselības centra izsniegtai marķēšanas zīmei un etiķetei, uz kuras norādīts:

8.1. dzēriena izgatavotājs;

8.2. dzēriena nosaukums;

8.3. dzēriena stiprums (spirta saturs);

8.4. pudeles (trauka) tilpums litros.

9. Alkoholisko dzērienu tirdzniecība masu pasākumu norises vietā ir atļauta tikai tādā gadījumā, ja pašvaldība uz šī pasākuma norises laiku un vietu izsniegusi attiecīgu atļauju.

10. Aizliegts pārdot alkoholiskos dzērienus:

10.1. personām, kuras jaunākas par 18 gadiem;

10.2. kioskos, paviljonos, novietnēs (kioski, paviljoni un novietnes ir stacionārās tirdzniecības vietas, kurās nav tirdzniecības zāles);

10.3. no automašīnām, automašīnu piekabēm un citiem pārvietojamiem ielu tirdzniecības objektiem un iekārtām;

10.4. tirdzniecības vietās, kurās nav uzstādīti vai norēķinos netiek izmantoti kases aparāti atbilstoši Latvijas Republikas Ministru Padomes noteiktajām prasībām.

11. Personām, kuras jaunākas par 18 gadiem, ar alkoholisko dzērienu tirdzniecību nodarboties aizliegts.

12. Izsniegto tirdzniecības vietas atļauju var anulēt tās pašvaldības noteiktajā kārtībā, kura izsniegusi tirdzniecības vietas atļauju.

Ja kaut vienai no tirdzniecības vietām tiek anulēta tirdzniecības vietas atļauja, vienlaikus tiek anulēta arī licence.

13. Pārtraukt tirdzniecību ar alkoholiskiem dzērieniem un izņemt tirdzniecības vietas atļauju, sastādot_ attiecīgu pārkāpumu aktu, ir tiesības valsts finansu inspekcijas, Ārējās tirdzniecības ministrijas Tirdzniecības uzraudzības valsts komitejas, policijas un muitas iestāžu amatpersonām. Izņemtā tirdzniecības vietas atļauja un pārkāpuma akts nekavējoties (ne vēlāk kā trīs dienu laikā) jāiesniedz attiecīgajai pašvaldībai.

14. Šo noteikumu neievērošanas gadījumā vainīgā persona saucama pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā.

Latvijas Republikas Ministru Padomes Valsts kancelejas vadītājs V. ZEIKATS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!