• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Republikas likuma "Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" spēkā stāšanās kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1993., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60226

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

LATVIJAS REPUBLIKAS LIKUMS

Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā

Vēl šajā numurā

27.05.1993., Nr. 30

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Augstākā Padome

Veids: lēmums

Pieņemts: 11.05.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par Latvijas Republikas likuma «Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā» spēkā stāšanās kārtību

Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas Republikas likums «Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā» stājas spēkā ar 1993. gada 1. jūliju.

2. Noteikt, ka personām (ģimenēm), kuras pašvaldības institūcija ir ņēmusi uzskaitē dzīvokļa apstākļu uzlabošanai, līdz 1993. gada 31. decembrim jāpārreģistrējas, attiecīgajai pilsētas un pagasta (Rīgā — rajona vai priekšpilsētas) pašvaldībai iesniedzot iesniegumu par vēlmi saņemt valsts un pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā un citus nepieciešamos dokumentus un norādot vēlamos palīdzības veidus.

Personām (ģimenēm), kuras ir uzskaitē dzīvokļa apstākļu uzlabošanai valsts uzņēmumos un iestādēs gan valsts dzīvokļu īrēšanai, gan dzīvokļu celtniecībai kooperācijas ceļā, iesniegumi un citi nepieciešamie dokumenti jāiesniedz attiecīgā uzņēmuma vai iestādes administrācijai līdz 1993. gada 30. septembrim.

Personas (ģimenes), kuras noteiktajā termiņā nav pārreģistrējušās, uzskatāmas par izslēgtām no uzskaites valsts un pašvaldību palīdzības saņemšanai.

3. Uzņēmumiem, iestādēm un organizācijām, kas veic to personu (ģimeņu) uzskaiti, kuras vēlas uzlabot dzīvokļa apstākļus, apkopot saņemtos pārreģistrācijas iesniegumus un līdz 1993. gada 31. decembrim iesniegt tos pašvaldības institūcijai pēc attiecīgo personu (ģimeņu) dzīvesvietas, kopā ar visu šo personu (ģimeņu) uzskaites dokumentāciju. Uzņēmumi, iestādes un organizācijas var turpmāk kārtot to personu sarakstu, kuras pašvaldības institūcija ir reģistrējusi valsts un pašvaldības palīdzības saņemšanai.

4. Pilsētu un pagastu (Rīgā — rajonu vai priekšpilsētu) pašvaldībām ar 1994. gada 1. janvāri atbilstoši Latvijas Republikas likuma «Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā» prasībām kārtot to personu (ģimeņu) reģistrācijas uzskaiti» kurām ir tiesības saņemt valsts un pašvaldību palīdzību, ievērojot agrāko uzskaitē uzņemšanas laiku.

5. Noteikt, ka dzīvojamās mājas, kuras uzceltas līdz 1993. gada 31. decembrim un kuru celtniecībā ar savu darbu piedalījušās personas (ģimenes), kas ir ņemtas uzskaitē dzīvokļa apstākļu uzlabošanai, tiek sadalītas un dzīvojamās telpas tajās tiek piešķirtas Šīm personām (ģimenēm) atbilstoši Latvijas Dzīvokļu kodeksa prasībām.

6. Uzdot Latvijas Republikas valdībai līdz 1993. gada 1. jūlijam:

1) iesniegt Latvijas Republikas Augstākajai Padomei (Saeimai) likumprojektus par grozījumiem un papildinājumiem likumdošanas aktos sakarā ar Latvijas Republikas likuma «Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā» pieņemšanu;

2) izdarīt grozījumus un papildinājumus savos normatīvajos aktos sakarā ar Latvijas Republikas likuma «Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā» pieņemšanu;

3) izveidot dzīvojamo māju vienotu uzskaites un kontroles sistēmu neatkarīgi no tā, kā īpašumā ir šīs mājas;

4) apstiprināt nolikumu par kartību, kāda personas (ģimenes) reģistrējamas valsts un pašvaldību palīdzības saņemšanai dzīvokļu jautājumu risināšanā;

5) apstiprināt kartību, kādā personas (ģimenes) atzīstamas par maznodrošinātām;

6) noteikt kārtību, kādā piešķirami valsts un pašvaldības aizdevumi dzīvojamās mājas vai dzīvokļu celtniecībai vai pirkšanai, kā arī ģimenes māju un dzīvokļu labiekārtošanai.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1993. gada 11. maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!