• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu personām, kuru uzturēšanas Latvijas Republikā saistīta ar Krievijas Federācijas bruņoto spēku pagaidu dislokāciju Latvijas Republika. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.1993., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60186

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 11.05.1993.

Laidiena Nr. 23, OP 1993/23

Vēl šajā numurā

08.05.1993., Nr. 22

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Augstākā Padome

Veids: lēmums

Pieņemts: 28.04.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS AUGSTĀKĀS PADOMES LĒMUMS

Par termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu personām, kuru uzturēšanas Latvijas Republikā saistīta ar Krievijas Federācijas bruņoto spēku pagaidu dislokāciju Latvijas Republika

Pamatojoties uz Latvijas Republikas 1992. gada 9. jūnija likumu «Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republika» (Latvijas Republikas Augstākas Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 27), kā arī uz Latvijas Republikas 1991. gada II. decembra likumu «Par Iedzīvotāju reģistru» (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 2), Latvijas Republikas Augstākā Padome nolemj:

1. Noteikt, ka Latvijas Republikas likuma «Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā» noteiktajā kārtībā tiesības prasīt termiņuzturēšanās atļauju ir:

1) Krievijas Federācijas (PSRS) bruņoto spēku un citu militāro formējumu aktīvajā dienestā esošajām militārpersonām, kā arī personām, kuras pēc 1990. gada 4. maija atvaļinātas no aktīvā militārā dienesta.

Šie nosacījumi neattiecas uz personām, kuras dienestā iesaukšanas brīdī pastāvīgi dzīvoja Latvijas teritorijā;

2) šā lēmuma 1. punkta 1. apakšpunktā norādīto personu laulātajiem, arī tad, ja laulība šķirta, kopā ar viņiem dzīvojošajiem ģimenes locekļiem — bērniem, apgādājamajiem un citiem radiniekiem, ja šīs personas ieradušās Latvijā sakarā ar Krievijas Federācijas (PSRS) bruņoto spēku militārpersonas dienestu neatkarīgi no ierašanās laika Latvijā.

Šie nosacījumi neattiecas uz 1. punkta 1. apakšpunktā minēto personu bijušajiem laulātajiem, ja tie stājušies citā laulībā;

3) civilpersonām, kas ir pierakstītas Krievijas Federācijas (PSRS) bruņoto spēku karaspēka daļās;

4) civilpersonām, kuras Latvijā atrodas komandējumā sakarā ar Krievijas Federācijas (PSRS) bruņoto spēku uzturēšanos Latvijā un izvešanu no Latvijas.

2. Noteikt, ka šā lēmuma 1. punktā norādītajām personām termiņuzturēšanās atļauju izsniedz uz laiku, kas saskaņots ar Krievijas Federācijas bruņoto spēku izvešanas grafiku, bet ne ilgāku par vienu gadu. Pēc šā termiņa izbeigšanās iespējama uzturēšanās atļaujas pagarināšana individuālā kārtā.

3. Šā lēmuma nosacījumi neattiecas uz Latvijas Republikas pilsoņiem un Latvijas Republikas pilsoņu ģimenes locekļiem.

4. Uzdot Latvijas Republikas valdībai līdz 1993. gada 1. jūlijam apkopot ziņas par šā lēmuma 1. punktā norādītajām personām.

5. Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas dienu.

Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs A. GORBUNOVS

Latvijas Republikas Augstākās Padomes sekretārs I. DAUDIŠS

Rīgā 1993. gada 28. aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!