• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ventspils līdzdalību jaunā projektā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2002., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60166

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar demokrātijas nostiprināšanas pieredzi

Vēl šajā numurā

15.03.2002., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ventspils līdzdalību jaunā projektā

Pēc pusgadu ilgām sarunām Ventspils ir saņēmusi apstiprinājumu tās iekļaušanai Eiropas Savienības piektā ietvara sadarbības programmas projektā AVANTI.

Tā nu Ventspils ir pierādījusi, ka arī Austrumeiropas pilsēta ir spējīga radīt jaunu informācijas tehnoloģiju produktu, kas konkrētajā gadījumā atvieglos informācijas tehnoloģiju izmantošanu.

AVANTI projekts nozīmīgs ar to, ka tas ir pirmais ES projekts, kurā Ventspils pašvaldība kā viena no pirmajām Eiropas Savienības kandidātvalstu pilsētām piedalās kā pilntiesīga dalībniece līdzās Londonai, Edinburgai un Stokholmai.

Projektu paredzēts realizēt divos gados, un kopējās izmaksas ir 6,17 miljoni eiro, no kuriem Eiropas Savienības līdzekļi ir 3,1 miljons eiro. Ventspils pilsēta veiks projektā paredzētos darbus kopā ar Ventspils augstskolu par kopējo summu 500 000 eiro.

Projekta mērķis ir samazināt pasaulē vērojamo sabiedrības noslāņošanos – daļa cilvēku jūtas komfortabli, izmantojot datorus, internetu un citus informācijas tehnoloģiju sasniegumus, bet daļa ne. Projekta realizācijas gaitā tiks meklēti veidi, kā veicināt informācijas tehnoloģiju sasniegumu pieejamību un izmantošanu visiem cilvēkiem, arī invalīdiem, sirmgalvjiem, bērniem, etnisko minoritāšu pārstāvjiem.

 

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!