• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas standartiem, ko mums atliks tikai pieņemt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2002., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gaidāmo tirdzniecības kompleksu "Ģertrūdes centrs"

Vēl šajā numurā

15.03.2002., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas standartiem, ko mums atliks tikai pieņemt

Rakstnieks un žurnālists Andris Jakubāns:

Mēs esam daudz ko salaiduši dēlī attiecībās starp tautām tādēļ, ka partijas likumus izmanto savām propagandas vajadzībām. Bet Amerika ne vienreiz vien jau ir uzspiedusi mums savus principus – par nelaimi, bet varbūt par laimi? Kas to zina? Nelaime ir tā, ka esam pieraduši dzīvot Maskavas paspārnē. Mums nav īstas pašiem savas nostājas, nav valsts redzējuma. Mēs esam iespiesti starp Eiropu un Krieviju. Un es domāju, ka Eiropa mums neļaus galīgi nogrimt.

Rietumu demokrātijas prasības, vismaz tiem politiķiem, kuri braukā apkārt pa pasauli, bija elementāri zināmas. Bija pilnīgi skaidrs, ka viņi nepieņems savā vidū valsti, kura neievēro demokrātijas pamatprincipus. Taču viss būs kārtībā – būs mums gan Eiropa, gan eiro. Un tās ir vienīgās mūsu izredzes. Man arī nepatīk tā Briseles birokrātija. Mēs, latvieši, esam pie krieva pieraduši, tā birokrātija nebija tik stingra – nevar kaut ko izpildīt, lai paliek uz rītu, šodien labāk iedzersim, un miers. Protams, Eiropa nozīmē veselas papīru kaudzes, katrai konfektei, katrai zivtiņai ISO standarti vairāku desmit centimetru biezumā. Eiropa – tā ir jau gatava sabiedrība ar gataviem standartiem, un mums atliek tikai tos dievināt. Un pielūgt, lai visi redz, par ko piecdesmit gadu esam sapņojuši.

 

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!