• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tautsaimniecības padomes kārtējo sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2002., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60048

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kompensējamo medikamentu izsniegšanu iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

14.03.2002., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tautsaimniecības padomes kārtējo sēdi

Vakar, 13.martā, Ekonomikas ministrijā notika kārtējā Tautsaimniecības padomes (TSP) sēde, kurā izskatīti vairāki būtiski jautājumi.

Tautsaimniecības padomes locekļi izskatīja un konceptuāli atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādāto “Izglītības attīstības koncepciju 2002.- 2005.gadam”. Nolemts ierosināt Izglītības un zinātnes ministrijai pirms koncepcijas iesniegšanas Ministru kabinetam (MK) to precizēt un uzlabot, ņemot vērā TSP izteiktos priekšlikumus. TSP locekle Raita Karnīte uzsvēra, ka koncepcijā nav minēti atbildīgie par ietverto pasākumu izpildi, nav paredzēti konkrēti pasākumi privātā izglītības tīkla darbības nodrošināšanai un izglītības sistēmas finansēšanas uzlabošanai. Viņa apgalvoja, ka ideja par pāreju uz triju gadu programmu augstākajās mācību iestādēs ir pāragra, jo vidusskolas nesagatavo jauniešus intensīvām mācībām augstskolās, kā arī izglītības standartiem atbilstošajās programmās nepieciešamais fizisko stundu skaits ir lielāks nekā saprātīgi ietilpst trīs mācību gados. Tautsaimniecības padome pilnvaroja TSP locekli R.Karnīti un Informācijas tehnoloģiju nozares ekspertu padomes pārstāvi J.Borzovu piedalīties MK Komitejas sēdē, kad tiks izskatīta šī koncepcija.

Izskatot jautājumu par normatīvo aktu ieviešanu saistībā ar tehnisko iekārtu sertifikāciju, TSP nolēma lūgt Ekonomikas un Labklājības ministriju aktivizēt informācijas apmaiņu ar TSP, nozaru ekspertu padomēm un uzņēmējiem par tehnisko iekārtu reglamentāciju un normatīvo aktu ieviešanu. Ieteikts nozaru ekspertu padomēm līdz 2002.gada 1.maijam iesniegt Ekonomikas ministrijai un attiecīgai nozares ministrijai to tehnisko iekārtu reglamentējošo standartu sarakstu, kuri tuvākajā laikā ir jātulko latviešu valodā, kā arī iesniegt šīm ministrijām priekšlikumus par jaunu normatīvo aktu nepieciešamību vai esošo aktu pilnveidošanu saistībā ar tehnisko iekārtu reglamentāciju.

Kā trešais būtiskākais jautājums apspriesti priekšlikumi likumam “Grozījumi likumā par iepirkumu valsts un pašvaldību vajadzībām”. TSP ierosināja vairākus būtiskus grozījumus šajā likumā, piemēram, konkursa nolikumā būtu jāpublicē maksimālā paredzamā līgumcena, kā arī jāpapildina pretendenta izslēgšanas nosacījumi ar punktu, kurā būtu paredzēts, ka pasūtītājs neizskata pretendenta piedāvājumu, ja likumā noteiktajā kārtībā ir konstatēti likumpārkāpumi pretendenta darbībā.

Ekonomikas ministrijas sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!