• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšanas gaitu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2002., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60042

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mums Eiropā derēs arī franču valodas atslēga

Vēl šajā numurā

14.03.2002., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšanas gaitu

2002.gada 1.martā valsts amatpersonu deklarācijas iesniegusi tikai 5571 amatpersona, tajā skaitā 12 valsts augstākās amatpersonas (Saeimas deputāti, ministri u.c.). Pēc Valsts ieņēmumu dienesta rīcībā esošās informācijas, 2001. gada 31. decembrī valstī bija 42945 amatpersonas.

Valsts amatpersonu deklarācijas par 2001.gadu ir iesnieguši Andris Šķēle, Ilmārs Geige, Imants Burvis, Juris Dobelis, Leons Bojārs, Dzintars Ābiķis, Rihards Pīks, Andris Bērziņš, Kārlis Leiškalns, Oskars Grīgs, Jānis Jurkāns, Jānis Leja.

Ikgadējā valsts amatpersonas deklarācija jāiesniedz ik gadu tādos pašos termiņos, kādos tiek iesniegta ikgadējā ienākumu deklarācija, — līdz 1.aprīlim.

Deklarācijā jānorāda tās iesniedzēja iepriekšējā gadā gūtie visu veidu ienākumi. Ja periodā, par kuru tiek iesniegta deklarācija, valsts amatpersona ir ieguvusi īpašumā, arī kopīpašumā ar laulāto vai kādu citu personu, nekustamo īpašumu vai valsts institūcijās reģistrējamu transportlīdzekli, uzņēmumu vai kapitāla daļas uzņēmumos, kuru cena kopsummā vai atsevišķi pārsniedz ienākumu summu, ko attiecīgā amatpersona ir ieguvusi periodā, par kuru tiek iesniegta deklarācija, šai valsts amatpersonai ir pienākums norādīt tos ienākumu avotus, par kuriem iegūts attiecīgais īpašums.

Deklarācijā neatkarīgi no to lieluma jānorāda arī tādi ienākumi kā darba alga, piemaksas pie darba algas, prēmijas, visu veidu ienākumi, ko gūst saskaņā ar vadības līgumiem, honorāri, ienākumi no saimnieciskās darbības, uzņēmējdarbības un realizētā īpašuma, apdrošināšanas izmaksas, kompensācijas, ienākumi no kustamās un nekustamās mantas nomas (īres), kā arī laimesti un dividendes. Deklarācijā jānorāda arī mantojumi, dāvinājumi un citi ienākumi, ja to vērtība pārsniedz 10 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas apmēru.

 

Dita Kļaviņa, VID Komunikāciju daļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!