• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas vēstnieka atvadu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2002., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60036

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Plenārsēdes stenogramma

Vēl šajā numurā

14.03.2002., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielbritānijas vēstnieka atvadu vizīti

Aizvakar, 12.martā, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes vēstnieku Latvijas Republikā Stīvenu Tomasu Nešu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās vēstniekam par ieguldījumu Latvijas un Lielbritānijas divpusējo attiecību stiprināšanā un atzīmēja abu valstu aktīvo sadarbību parlamentu līmenī. J.Straume augstu novērtēja Lielbritānijas politisko un praktisko atbalstu mūsu valsts virzībā uz Eiropas Savienību un Ziemeļatlantijas aliansi, ko apliecina pagājušā gadā Londonā apstiprinātais Apvienotās Karalistes un Latvijas rīcības plāns integrācijai ES. Savukārt S.Nešs atzina Latvijas lielos panākumus tās ārpolitisko mērķu — dalības Eiropas Savienībā un NATO – īstenošanā un apliecināja savas valsts atbalstu to sasniegšanai.

Abas puses pārrunāja arī Latvijas likumdošanas aktualitātes, tostarp ierosināto grozījumu Latvijas Republikas Satversmē virzību Saeimā un diskusiju par grozījumiem vēlēšanu likumos. Lielbritānijas vēstnieks pauda savas valsts ieinteresētību, lai šie likumu grozījumi tiktu pieņemti laikus, ņemot vērā Latvijas iestāšanās sarunu Eiropas Savienībā tuvošanos noslēgumam, kā arī gaidāmo NATO galotņu tikšanos Prāgā. J.Straume informēja par Satversmes grozījumu izskatīšanas kārtību Saeimā un notiekošo diskusiju par grozījumiem vēlēšanu likumos. Viesis interesējās arī par korupcijas novēršanas likumprojektu paketes izskatīšanu Saeimā, piedāvājot Lielbritānijas palīdzību Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izveidē.

Apvienotās Karalistes vēstnieks interesējās arī par gaidāmajām 8.Saeimas vēlēšanām. Saeimas priekšsēdētājs raksturoja Latvijas iekšpolitiskās tendences un pieļāva, ka arī nākamā Saeima varētu būt labēji centriski orientēta.

Sarunas noslēgumā abas puses konstatēja, ka Latvijas un Lielbritānijas sadarbība dažādās jomās bijusi ļoti aktīva, tostarp aizsardzībā, iekšlietās, tieslietās, izglītībā, kultūrā un sabiedrības integrācijā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!