• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 2002. gada 4. marta noteikumi Nr. 13 "Grozījumi Satiksmes ministrijas 2000.gada 5.decembra noteikumos Nr.25 "Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2002., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60031

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrijas noteikumi Nr.14

Transportlīdzekļu pārbūves noteikumi

Vēl šajā numurā

14.03.2002., Nr. 41

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: noteikumi

Numurs: 13

Pieņemts: 04.03.2002.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrijas noteikumi Nr. 13

Rīgā 2002. gada 4. martā

Grozījumi Satiksmes ministrijas 2000.gada 5.decembra noteikumos Nr.25 “Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi”

Izdoti saskaņā ar

Ceļu satiksmes likuma 4.panta trešo daļu

Izdarīt Satiksmes ministrijas 2000.gada 5.decembra noteikumos Nr.25 “Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi” (“Latvijas Vēstnesis” 2000, 442./445.nr.) šādus grozījumus:

 

1. Papildināt 1.11.apakšpunktu aiz vārda “ārvalstī” ar vārdiem “,pārtraukt tā reģistrāciju uz laiku, nododot valsts reģistrācijas numura zīmes”.

 

2. Izteikt 17.punktu šādā redakcijā:

“17. Aizliegts reģistrēt:

17.1. transportlīdzekli, kas izgatavots no atsevišķiem agregātiem (mezgliem) un kam nav izgatavotāja izsniegta attiecīga sertifikāta;

17.2. transportlīdzekli, kura krāsojumā izmantotas valsts standartā LVS 63:1999 “Operatīvie transportlīdzekļi, krāsojums, aprīkojums” noteiktās krāsu salikuma shēmas vai kuram uzstādītas speciālās gaismas un skaņu iekārtas, ja šim transportlīdzeklim nav piešķirts operatīvā transportlīdzekļa statuss.”.

 

3. Izteikt 44.1.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

“44.1.4. ārvalstī vai muitas zonā izdots īpašuma tiesības apliecinošs dokuments vai arī rēķins – uzziņa (6.pielikums), ja transportlīdzeklis atsavināts šo noteikumu 44.8. vai 44.9.apakšpunktā minētajā kārtībā, vai arī zvērināta notāra vai citas Civillikuma 1474. pantā norādītās personas apliecināts līgums, ja transportlīdzeklis atsavināts šo noteikumu 44.9.apakšpunktā minētajā kārtībā;”.

 

4. Izteikt 44.1.5. apakšpunkta piezīmi šādā redakcijā:

Piezīme. Transportlīdzekļa, kuru ievedis un pārdevis tirdzniecības uzņēmums — Latvijas pilnvaroto autotirgotāju asociācijas biedrs, reģistrācijai CSDD muitas apliecības vietā var tikt iesniegts cits muitas noteikts dokuments par to, ka transportlīdzekļa ievešana ir noformēta muitas noteiktajā kārtībā.”.

 

5. Aizstāt 44.1.6.apakšpunkta piezīmē vārdus “norādītā informācija apliecina konkrētā transportlīdzekļa atbilstību Latvijā apstiprinātajam (atzītajam) transportlīdzekļa tipam” ar vārdiem “ir norādīts Eiropas Savienības dalībvalsts apstiprinātā transportlīdzekļa tipa apstiprinājuma marķējums”.

 

6. Izteikt 44.8. un 44.9. apakšpunktu šādā redakcijā:

“44.8. tirdzniecības uzņēmumam atļauts atsavināt Latvijā iepriekš nereģistrētu transportlīdzekli, ja to kā preci ievedis pats tirdzniecības uzņēmums vai arī cita Latvijā reģistrēta juridiska persona, kas to nodevusi realizācijai tirdzniecības uzņēmumam;

44.9. ja sev piederošu Latvijā nereģistrētu transportlīdzekli vēlas atsavināt ārvalsts fiziska vai juridiska persona, uz kuras vārda šis transportlīdzeklis reģistrēts ārvalstī, tai iepriekš jāsaņem Latvijas muitas iestādes rakstiska atļauja transportlīdzekļa atsavināšanai, kā arī šim transportlīdzeklim jābūt noņemtam no uzskaites attiecīgajā ārvalstī saskaņā ar CSDD rīcībā esošo informāciju par šajā valstī pastāvošo transportlīdzekļu reģistrācijas kārtību. Pēc šo darbību veikšanas transportlīdzekli var nodot realizācijai tirdzniecības uzņēmumam vai arī atsavināt, noslēdzot līgumu, kam nepieciešams zvērināta notāra vai citas Civillikuma 1474. pantā norādītās personas apliecinājums;”.

 

7. Papildināt 54.3. apakšpunktu pēc vārda “uzskaites” ar vārdiem “,īpašnieka norādītā turētāja maiņas reģistrāciju un turējuma līguma darbības derīguma termiņa pagarināšanu”.

 

8. Papildināt 60.1.4. apakšpunktu ar vārdiem “vai sērijveidā pārbūvēta transportlīdzekļa atbilstības apliecinājums (8.pielikums)”.

 

9. Izteikt 60.2.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

“60.2.4. transportlīdzekļa tehniskās ekspertīzes akts, izņemot gadījumus, kad saskaņā ar Transportlīdzekļu pārbūves noteikumiem tehniskā ekspertīze pēc pārbūves nav jāveic, vai arī pārbūvēta sporta automobiļa tehniskā pase (jāuzrāda tehniskās pases oriģināls un jāiesniedz kopija).”.

 

10. Papildināt noteikumus ar jaunu 60.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

“60.5. nereģistrē transportlīdzekļa pārbūves, kuras neatbilst Transportlīdzekļu pārbūves noteikumos atļautajām vai ir aizliegtas.”.

 

11. Aizstāt 73.3.apakšpunktā vārdus “ar CSDD nodaļas priekšnieka atļauju” ar vārdiem “pamatojoties uz īpašnieka rakstisku šī fakta apliecinājumu”.

 

12. Izteikt 8. pielikumu šādā redakcijā:

“8.pielikums
Satiksmes ministrijas
2000.gada 5.decembra
noteikumiem nr.25

ATBILST COPY.GIF (121900 bytes)

13. Noteikumi stājas spēkā ar 2002.gada 18.martu.

Satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Autosatiksmes departamenta direktora vietnieks J.Kancēvičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!