• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā komunikē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2002., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59897

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Ukrainas sadarbību ekonomikā

Vēl šajā numurā

13.03.2002., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā komunikē

2002. gada 11. un 12. martā Latvijas Republikas Ministru kabinets piekto reizi tikās ar lielāko ārvalstu investoru Latvijā vadītājiem.

Padome sanāca uz tikšanos, lai pārrunātu Latvijas valdības ekonomisko politiku, ārvalstu investorus interesējošos jautājumus un pasākumus, kas nepieciešami, lai veicinātu turpmākas investīcijas. Risinājās dialogs par progresu, kāds panākts, ieviešot iepriekšējās sanāksmēs izteiktās Ārvalstu investoru padomes (ĀIP) rekomendācijas.

No Latvijas puses piedalījās Ministru prezidents, finansu ministrs, tieslietu ministre, ārlietu ministrs, ekonomikas ministrs, iekšlietu ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, īpašu uzdevumu ministrs valsts reformu lietās, kā arī augstākā līmeņa ministriju amatpersonas, kuras ir atbildīgas par attiecīgajām uzņēmējus interesējošajām jomām. No ārvalstu investoru puses piedalījās šādu kompāniju augstākie vadītāji: “Alte Leipziger”, ABB, “Coca–Cola”, “Ericsson”, “Ernst & Young”, “Jeld–Wen”, “Linstow”, “Readymix”, “Schenker–BTL”, “Statoil”, “StoraEnso”, “Tatkolat”, “Vereinsbank”, “Volkswagen” un “Volvo”, kā arī pārstāvji no Amerikas, Lielbritānijas un Zviedrijas tirdzniecības palātām Latvijā un Vācijas un Latvijas uzņēmēju savienības. Sanāksmē piedalījās arī Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā pārstāvis un Tautsaimniecības padomes priekšsēdētājs.

Sēdi vadīja premjerministrs Andris Bērziņš un “ABB grupas” vecākais viceprezidents Anderss Narvingers.

Padome pārrunāja dažādus jautājumus par uzņēmējdarbības vidi, tai skaitā: 1) nodokļu politikas un nodokļu administrēšanu; 2) muitas procedūru tālāku vienkāršošanu; 3) jautājumus par tiesu varas un tieslietu sistēmas stiprināšanu; 4) Latvijas valdības paveikto korupcijas novēršanā. Padome atzina, ka ir daudz veikts, lai samazinātu administratīvos šķēršļus uzņēmējdarbībai, ko apliecina tas, ka 68 no 77 ierosinātajiem pasākumiem, kuri tika iekļauti valdības pasākumu plānā uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, ir veiksmīgi īstenoti. Lai turpinātu Latvijas investīciju vides sekmīgo attīstību, Padome prezentēja jaunus jautājumus apspriešanai ar valdību. Šie jautājumi tiks sīkāk izstrādāti kopīgajās darba grupās, kurās piedalās investori un valdības institūciju pārstāvji, lai sagatavotu grozījumus pasākumu plānā.

Padome augstu novērtē iespēju uzturēt šo strukturēto forumu dialogam ar valdību un gatavosies augsta līmeņa tikšanās reizei 2003.gada pavasarī, lai pārrunātu progresu, kāds būs panākts šajā tikšanās reizē pārrunāto jautājumu sakarā, kā arī izteikto rekomendāciju ieviešanas gaitu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!