• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Labklājības ministrijas un Pašvaldību savienības sarunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2002., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59895

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas pilsētas budžeta izpildi februārī

Vēl šajā numurā

13.03.2002., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Labklājības ministrijas un Pašvaldību savienības sarunām

Pirmdien, 11.martā, tika atklātas 2002.gada Labklājības ministrijas (LM) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas, kas turpināsies līdz maija beigām.

Abas puses vienojās, ka turpmākās sarunas notiks sešos tematiskos blokos, kā arī apstiprināja sarunās pārrunājamos jautājumus.

Veselības aprūpes blokā, piemēram, tiks apspriesta ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju struktūras plāna ieviešana, veselības veicināšanas infrastruktūras izveide reģionos, kā arī tiks pārrunāta veselības aprūpes organizācijas un finansēšanas sistēma valstī, veselības aprūpe pašvaldību pārziņā esošajās izglītības un sociālās aprūpes iestādēs.

Farmācijas blokā tiks runāts par kompensējamo zāļu apmaksas sistēmu.

Savukārt nodarbinātības blokā izskatīs jautājumu par Darba aizsardzības likuma prasību ieviešanu pašvaldību iestādēs, runās par valsts un pašvaldību atbalstu bezdarbnieku pārkvalificēšanās procesā, kā arī pārrunās Nodarbinātības valsts dienesta un pašvaldību sadarbību nodarbinātības plānu izstrādē.

Sociālajā blokā tiks pārrunāta koncepcijas “Vienādas iespējas visiem” ieviešanas gaita un problēmas pašvaldībās, tiks diskutēts par sociālo rehabilitāciju personām, kas atkarīgas no alkohola un narkotikām. Sarunu laikā izskatīs arī jautājumu par sociālās sfēras regulējošo normatīvo aktu noteikto augsto standartu neatbilstību to ieviešanai un uzturēšanai pieejamajiem finansu resursiem, runās par to, kā personām ar garīga rakstura traucējumiem nodrošināt dzīves kvalitāti un aprūpi.

Vides veselības blokā svarīgākie pārrunājamie jautājumi ir dzeramā ūdens apgāde (publiskās ūdens apgādes sistēmas) un tā nekaitīguma nodrošinājuma problēmas, kā arī jūras un iekšzemju peldvietu labiekārtošana un higiēnas prasību ievērošana atbilstoši Latvijā spēkā esošajiem noteikumiem un ES direktīvām un ar peldvietu labiekārtošanu saistītās problēmas. Sestajā — starpnozaru blokā — tiks pārrunāti dažādi jautājumi, kuri skar vairākas LM sfēras, piemēram, invalīdu veselības aprūpe un sociālā rehabilitācija, arī valsts sociālās apdrošināšanas, valsts sociālās palīdzības un pašvaldību sociālās palīdzības problēmas vienota sociālās drošības tīkla uzturēšanā.

Šādas sarunas ir nepieciešamas, un tās notiek katru gadu, lai veicinātu sadarbību un viedokļu apmaiņu starp LM un LPS, kā arī lai rastu vislabākos risinājumus sociālajā drošībā un veselības aprūpē.

 

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!