• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1993. gada 5. oktobra noteikumi Nr. 12 "Par energoresursu piegādes uzņēmumu debitoru parādu piedzīšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.1993., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.52-r

Par Autoratlīdzības tarifu komisiju

Vēl šajā numurā

16.10.1993., Nr. 90

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 12

Pieņemts: 05.10.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.12

Rīgā 1993.gada 5.oktobrī (prot. Nr.12 13.§)
Par energoresursu piegādes uzņēmumu debitoru parādu piedzīšanu
1. Lai novērstu gāzes piegādes pārtraukšanu valstij, kā arī citiem energoresursu piegādātājiem, energoresursu piegādes uzņēmumi kārtojas energoresursu piegādes patērētājiem veic tikai tad, ja par tām ir nodrošināta samaksa (garantija) un iepriekšējā apkures sezonā nokavēto maksājumu pakāpeniska atmaksāšana valsts firmai "Latvijas gāze".
2. Ekonomikas ministrijai un Finansu ministrijai apkopot datus par valsts firmas "Latvijas gāze" norēķiniem pēc stāvokļa uz 1994. gada 1. janvāri un līdz 1994. gada 15. janvārim sagatavot informāciju un iesniegt priekšlikumus Ministru kabinetā.
3. Saskaņā ar Vekseļu likumu uzņēmumi un citi parādnieki parādu par energoresursiem segšanai var izdot vekseļus.

Valsts un pašvaldību uzņēmumi un valsts budžeta iestādes var izrakstīt vekseļus sadarbībā tikai ar vienu komercbanku un ar šīs komercbankas galvojumu.

Atļauju valsts īpašumā esošās mantas ieķīlāšanai atbilstoši likumdošanas aktu prasībām izsniedz Finansu ministrija. Par citu ministriju pārraudzībā esošajiem uzņēmumiem atļauja jāsaskaņo ar attiecīgajām ministrijām.

Pašvaldību īpašumā esošās mantas ieķīlāšanas kārtību nosaka attiecīgā pašvaldība.
4. Ministrijām, kuru budžeta iestādes un organizācijas ir parādā par energoresursiem, viena mēneša laikā jārod risinājums šo parādu segšanai no tām iedalītajiem budžeta līdzekļiem. Ja nepieciešams, ministrijām iesniegt Finansu ministrijai priekšlikumus par iedalīto līdzekļu pārdalīšanu starp pasākumiem un pozīcijām, ko finansē no valsts budžeta.

Ieteikt pašvaldībām norēķinus par pašvaldību finansējamo budžeta iestāžu un organizāciju parādiem par energoresursiem veikt no pašvaldību līdzekļiem.
5. Finansu ministrijai:

5.1. līdz 1993. gada 30. novembrim nodrošināt valsts budžeta līdzekļu pārskaitīšanu Labklājības ministrijas Sociālās apdrošināšanas departamentam 1992./93. gada apkures sezonā saņemto talonu vērtības atlīdzināšanai;

5.2. paredzēt 1994. gada valsts budžeta projektā to ieņēmumu palielināšanu, kuri nonāk pašvaldību budžetos un paredzēti pabalstiem maznodrošinātajām ģimenēm samaksai par dzīvokļu apkuri.
6. Noteikt, ka iedzīvotāju atliktie maksājumi par piegādāto siltumenerģiju līdz 1993. gada 15. oktobrim aprēķināmi un pieņemami līdz Šim datumam saskaņā ar kārtību, kāda par maksājuma termiņa neievērošanu noteikta ar Ministru Padomes 1992. gada 26. oktobra lēmumu Nr, 446 "Par iedzīvotājiem piegādājamās siltumenerģijas tarifiem un to apmaksas kārtību".
7. Siltumapgādes uzņēmumiem izslēgt no realizācijas ieņēmumiem siltumenerģijas piegādes tarifu kompensācijas summu, ja tā iekļauta virs apmēriem, kas faktiski kompensēti vai par kuru kompensāciju pieņemts noteiktā kārtībā lēmums, ka arī attiecīgi pārrēķināt siltumenerģijas piegādes tarifus par iedzīvotāju dzīvokļu apkurei izlietoto siltumu un samazināt patērētāju parādu summu.
8. Ieteikt pašvaldībām:

8.1. līdz 1993. gada 15. oktobrim veikt finansiālās aprites pārbaudi tām pakļautajās namu pārvaldēs (piedaloties arī siltumenerģijas piegādātājam), lai noskaidrotu, kā izmantoti no iedzīvotājiem saņemtie līdzekļi par siltumenerģiju;

8.2. paātrināt parādu piedzīšanu no nemaksātājiem, ja nepieciešams, piemērot likumā noteiktās sankcijas.
9. Lūgt Saimniecisko tiesu likumā noteiktajā kārtībā līdz lietas izskatīšanai atbrīvot prasītājus no valsts nodevas maksāšanas par energoresursu piegādēm.
Ministru prezidents V.Birkavs

Finansu ministrs U.Osis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!