• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1993. gada 14. septembra instrukcija Nr. 1 "Likumprojektu par nodokļiem un muitas tarifiem izstrādāšanas un saskaņošanas instrukcija". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.1993., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59823

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Finanšu ministrijas rīkojums Nr.131

Par pagaidu kārtību, kādā iemaksājams apgrozījuma nodoklis, ievedot preces Latvijas Republikā

Vēl šajā numurā

25.09.1993., Nr. 79

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: instrukcija

Numurs: 1

Pieņemts: 14.09.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta instrukcija Nr.1
Rīgā 1993.gada 14.septembrī (prot. Nr.8  1.§)

Likumprojektu par nodokļiem un muitas tarifiem izstrādāšanas un saskaņošanas instrukcija

1. Likumprojektus par nodokļiem un priekšlikumus par grozījumiem un papildinājumiem spēkā esošajos nodokļu likumos un muitas tarifos izstrādā Finansu ministrija, ievērojot valsts ekonomisko politiku, Ministru kabineta uzdevumus, kā ari ministriju, citu institūciju un iedzīvotāju priekšlikumus.

2. Likumdošanas iniciatīvas kārtībā iesniegtie priekšlikumi par grozījumiem un papildinājumiem nodokļu likumos un muitas tarifos tiek izskatīti 15 dienu laikā no to iesniegšanas brīža. Slēdziens par tiem tiek nosūtīts Ministru kabinetam. Tieslietu ministrijai, Ekonomikas ministrijai, Konsultatīvajai nodokļu likumdošanas padomei vai Konsultatīvajai muitas tarifu padomei, kā arī Valsts ieņēmumu dienestam par šiem priekšlikumiem jādod savs slēdziens, un tas jāiesniedz Finansu ministrijā 10 dienu laikā no priekšlikumu iesniegšanas brīža.

Ministriju priekšlikumi par grozījumiem un papildinājumiem nodokļu likumos un muitas tarifos jāiesniedz ekspertīzei Finansu ministrijā un Tieslietu ministrijā, Konsultatīvajā nodokļu likumdošanas padomē vai Konsultatīvajā muitas tarifu padomē, kā arī Valsts ieņēmumu dienestā.

Tieslietu ministrija, Konsultatīvā nodokļu likumdošanas padome un Konsultatīvā muitas tarifu padome šos priekšlikumus izskata 15 dienu laikā no to iesniegšanas brīža un kopā ar savu slēdzienu iesniedz Finansu ministrijā. Finansu ministrija mēneša laikā no priekšlikumu saņemšanas brīža sagatavo savu slēdzienu vai precizē likumprojektu un iesniedz Ministru kabinetā kopā ar Tieslietu ministrijas, Konsultatīvas nodokļu likumdošanas padomes vai Konsultatīvās muitas tarifu padomes un Valsts ieņēmumu dienesta slēdzienu.

3. Ministrijām pēc negatīva Finansu ministrijas slēdziena saņemšanas ir tiesības iesniegt likumprojektus par nodokļiem un muitas tarifu grozījumu projektus Ministru kabinetā, ja šos priekšlikumus atbalsta Konsultatīvā nodokļu likumdošanas padome vai Konsultatīvā muitas tarifu padome un pret tiem neiebilst Tieslietu ministrija un Valsts ieņēmumu dienests.

4. Finansu ministrijas izstrādātie likumprojekti (arī Ministru kabineta lēmumu projekti) par nodokļiem un muitas tarifiem pirms to iesniegšanas Ministru kabinetā jāiesniedz Tieslietu ministrijā un Ekonomikas ministrijā, kā arī Konsultatīvajā nodokļu likumdošanas padomē vai Konsultatīvajā muitas tarifu padomē, kurām lō dienu laikā jādod slēdziens par iesniegtajiem projektiem.

5. Pēc slēdziena saņemšanas Finansu ministrija precizē likumprojektus un iesniedz Ministru kabinetā, pievienojot tiem paskaidrojuma rakstu, ministriju un minēto padomju slēdzienu, kā arī Valsts ieņēmuma dienesta atzinumu, vai nosūta precizētos likumprojektus saskaņošanai ministrijās.

6. Konsultatīvā nodokļu likumdošanas padome un Konsultatīvā muitas tarifu padome tr neatkarīgas institūcijas, kuras izvērtē Finansu ministrijas un citu institūciju izstrādātos likumprojektus un dod par tiem slēdzienu.

7. Konsultatīvās nodokļu likumdošanas padomes un Konsultatīvās muitas tarifu padomes darbu reglamentē Ministru kabineta apstiprināti nolikumi.

8. Konsultatīvās nodokļu likumdošanas padomes un Konsultatīvās muitas tarifu padomes darbu nodrošina Finansu ministrija.

9. Konsultatīvās nodokļu likumdošanas padomes un Konsultatīvās muitas tarifu padomes sastāvu apstiprina Ministru kabinets. Tajā ietilpst ministriju, citu institūciju, kā arī darba devēju un darba ņēmēju asociāciju izvirzīti pārstāvji un speciālisti.

10. Konsultatīvās nodokļu likumdošanas padomes un Konsultatīvās muitas tarifu padomes lēmumiem ir rekomendējošs raksturs.

11. Instrukcija stājas spēkā ar tās pieņemšanas brīdi.

Ministru prezidents V. BIRKAVS

Finansu ministrs U. OSIS

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!