• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1993. gada 31. augusta noteikumi Nr. 5 "Iekšējā tirgus aizsardzības noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.1993., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.6

Par papildinājumiem un grozījumiem Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā

Vēl šajā numurā

01.09.1993., Nr. 68

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 5

Pieņemts: 31.08.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU KABINETS

Iekšējā tirgus aizsardzības noteikumi

Noteikumi Nr. (prot. Nr. 5, 2. §)

1. Labklājības ministrijas Nacionālais vides un sabiedrības veselības centrs, tā reģionālie dienesti vai citas tā pilnvarotas juridiskas personas pieņem no uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) pieteikumus alkoholisko dzērienu sertificēšanai tikai tādā gadījumā, ja tiek uzrādīta:

1.1. Ministru kabineta pilnvarotas institūcijas izsniegta speciāla atļauja (licence) alkoholisko dzērienu ievešanai vai izgatavošanai pārdošanai vai rajona, pilsētas vai Rīgas pilsētas rajona (priekšpilsētas) pašvaldības izsniegta speciāla atļauja (licence) tirdzniecībai ar alkoholiskajiem dzērieniem;

1.2. muitas deklarācija vai tās kopija ar skaidri salasāmiem rekvizītiem, kas apliecina ievedmuitas nomaksu;

1.3. maksājumu dokumenti, kas apliecina akcīzes nodokļa un apgrozījuma nodokļa nomaksu,

2. Par pārdošanā esošiem atzīstami:

2.1. spirts un alkoholiskie dzērieni, kas atrodas tirdzniecības vietās, kurās alkoholisko dzērienu realizācija aizliegta saskaņā ar Ministru Padomes 1993. gada 26. aprīļa lēmumu Nr. 208 «Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības noteikumiem» (Latvijas Vēstnesis, 1993, 18);

2.2. alkoholiskie dzērieni, kuru paraugi izlikti tirdzniecības zāle, vitrīnas un citās pircējiem redzamās vietās.

3. Gadījumos, kad netiek ievēroti Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības noteikumi (apstiprināti ar Ministru Padomes 1993. gada 26. aprīļa lēmumu Nr. 208), izņemot noteikumos paredzēto sertificēšanas un marķēšanas kārtību, vainīgā persona saucama pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā un no uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) piedzenama un valsts budžetā ieskaitāma soda nauda realizēto un krājumos esošo alkoholisko dzērienu vērtības apmērā (mazumcenās)

4. Rīgas pilsētā no apgrozības izņemto vai konfiscēto spirtu un alkoholiskos dzērienus pieņem atbildīgā glabāšanā valsts uzņēmums «Latprodimpex».

5. Alkoholiskie dzērieni, kas izņemti no apgrozības sakarā ar sertifikācijas un marķēšanas noteikumu neievērošanu, atdodami īpašniekam, ja desmit dienu laikā no izņemšanas akta sastādīšanas dienas kontroles institūcijai (dienestam) tiek iesniegts dokuments, kas apliecina, ka izdarīta sertifikācija un saņemtas marķēšanas zīmes, kā arī samaksāti vīsi uzglabāšanas un citi izdevumi. Ja sertifikācija un izdevumu samaksa minētajā laikā netiek veikta, tad izņemtos alkoholiskos dzērienus konfiscē. Šī kārtība neattiecas uz spirtu un alkoholiskajiem dzērieniem, par kuru konfiskāciju sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

6. No apgrozības izņemtā, kā arī konfiscētā spirta un alkoholisko dzērienu realizācijas ieņēmumu summa, no kuras atskaitīti marķēšanas, uzglabāšanas, realizācijas un citi dokumentāri apliecināti izdevumi, 80% apmērā ieskaitāma valsts budžetā, bet 20% apmērā — izmantojama kontroles institūciju (dienestu) darbinieku materiālajai stimulēšanai.

7. Konfiscētā spirta un alkoholisko dzērienu (to skaitā arī no apgrozības izņemto) uzskaiti glabāšanas vietās, realizēšanu, izdevumu aprēķinu pamatotību un realizācijas ieņēmumu savlaicīgu ieskaitīšanu valsts budžetā veic valsts finansu inspekcijas iestādes.

8. Uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) un uzņēmējiem, kas eksportē ar akcīzes nodokli apliekamās preces, piecpadsmit dienu laikā iesniegt finansu inspekcijai (pēc atrašanās vietas) pārskatu par akcīzes nodokļa summām, kuras nomaksātas par minētajam precēm.

Šī summa piecpadsmit dienu laika atmaksājama no valsts budžeta līdzekļiem, ja minētajiem uzņēmumiem ir muitas apstiprināts uzskaites dokuments par attiecīgās preces izvešanu.

9. Noteikumi stājas spēkā ar to publicēšanas dienu.

Ministru prezidents V. BIRKAVS

Finansu ministrs U. OSIS

Rīgā 1993. gada 31. augustā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!