• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par paziņojumiem sociāli apdrošinātām personām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2002., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59776

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar kopīgām problēmām, līdzīgiem risinājumiem

Vēl šajā numurā

12.03.2002., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par paziņojumiem sociāli apdrošinātām personām

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) arī šovasar izsūtīs konta paziņojumus sociāli apdrošinātajām personām. Bet līdz 1.aprīlim ir iespējams atteikties no konta paziņojuma saņemšanas pa pastu vai arī iesniegumā VSAA norādīt citu paziņojuma saņemšanas adresi. Abos gadījumos ir jāraksta iesniegums brīvā formā un jāiesniedz VSAA filiālē, vislabāk — savā dzīvesvietā.

Šāda iespēja — atteikties no konta paziņojuma vai izvēlēties citu saņemšanas adresi — pastāv kopš pagājušā gada pavasara, kad tika izdarīti grozījumi MK 1998.gada 6.janvāra noteikumos Nr.1 “Noteikumi par paziņojumiem par sociālās apdrošināšanas personas apdrošināšanas konta stāvokli”.

Šādi grozījumi bija nepieciešami, lai VSAA varētu nodrošināt apdrošinātās personas datu konfidencialitāti. Cilvēku faktiskā dzīvesvieta bieži vien nesakrīt ar pieraksta adresi, tādēļ pastāv risks, ka gan adrešu neatbilstības, gan pastkastīšu trūkuma dēļ konta paziņojumi tiek atstāti publiskās vietās.

Atsakoties no paziņojuma saņemšanas pa pastu, katram klientam saglabājas iespēja jebkurā laikā saņemt informāciju par sava sociāli apdrošinātās personas konta stāvokli. Ierodoties savas dzīvesvietas (pieraksta) VSAA filiālē personīgi un uzrādot personu apliecinošu dokumentu, ir iespējams saņemt konta izdruku.

Līdz šim iespēju atteikties no konta paziņojumiem ir izmantojušas tikai 53 personas. Piecas reizes lielāks ir to cilvēku skaits (449), kuri lūguši sūtīt konta paziņojumus uz citu adresi. Visaktīvāk šo iespēju ir izmantojuši Tukuma iedzīvotāji.

 

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!