• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par eiropiešiem no Latvijas reģiona. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2002., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59705

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gaidāmo "spērienu" pa dzīvokļu īpašnieku kabatām

Vēl šajā numurā

08.03.2002., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par eiropiešiem no Latvijas reģiona

Valdības deleģētais pārstāvis ES Padomes konventā, īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finanšu institūcijām Dr. oec. Roberts Zīle:

Cits bieži skandētais arguments pašreizējās runās – Eiropas Savienība esot jāpadara “eiropietim” saprotamāka un tuvāka, lai katrs tad varētu sajusties kā “eiropietis”. Nav slikti. Īpaši tiem, kuriem Latvijas pilsonība tikai tāds pakāpiens, pārejas posms uz Eiropas pilsonību. Taču kā ar Latvijas valsts lomu šī “eiropieša” dzīvē?

Nav šaubu – Latvijas drošībai nav labākas alternatīvas kā dalība Eiropas Savienībā un NATO. Taču tāpēc mums nedrīkst būt vienalga – kādā Eiropas Savienībā stāties. Žiskāra d’Estēna jautājums – vai Eiropa kļūs stipri unificētāka, vai gluži otrādi, tomēr saglabās savu dažādību, kultūras, vēsturiskās atšķirības un nāciju identitātes – ir atklāts. Un tas šobrīd ir jautājums visiem un katram no mums. Arī Latvijā.

Taču, kas attiecas uz cīņu par latviešu valodas lietošanu konventā (precīzāk – par iespēju nodrošināt tulkojumu, ja kāds uzstājas latviešu valodā un ne otrādi), tā, protams, ir svarīga. Bet ne būtiska, jo tā nekādā veidā ne palielina, ne samazina iespējas ietekmēt konventa priekšlikumu būtību. To pašu gan nevar attiecināt uz latviešu valodas lietošanu Saeimā un pašvaldībās Latvijā – tieši šajā līmenī tā ir būtiska.

 

“DIENA”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!