• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vēlēšanu likuma prioritāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2002., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59704

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu sadarbību ceļā uz Eiropas Savienību

Vēl šajā numurā

08.03.2002., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vēlēšanu likuma prioritāti

EDSO augstais komisārs Rolfs Ekeuss:

Mēs runājām par jautājumiem, kas ir svarīgi manam mandātam. Tie ir jautājumi, kas attiecas uz nacionālajām minoritātēm un nacionālo vairākumu Latvijā. Pirmām kārtām apskatījām pašu svarīgāko jautājumu, proti, Vēlēšanu likuma grozīšanu, atceļot valodas prasības. Valodas jautājums ir nozīmīgs solis, lai tiktu ievēroti demokrātijas principi. Tāpat apspriedām citus svarīgus jautājumus, kas saistīti ar Latvijas sabiedrības integrāciju, valodu un izglītības reformu.

Manas vizītes pirmā prioritāte ir Vēlēšanu likuma grozījumi. Esmu šeit arī tāpēc, lai saskaņā ar savu mandātu atbalstītu integrāciju un pareizos soļus tās virzienā, ieskaitot programmas, kas ir saistītas ar attiecībām starp nacionālajām minoritātēm un nacionālo vairākumu, kā arī tikai starp nacionālajām minoritātēm Latvijā. EDSO ir lūgusi un man ir jāseko arī citu problēmu identificēšanai un risinājumu rašanai nacionālo minoritāšu jomā Latvijā.

Dzīve nestāv uz vietas, un pārmaiņu process ir demokrātijas sastāvdaļa. Es gribētu teikt, ka pārmaiņu process ir demokrātijas “skābeklis”. Es negribētu runāt par tik policejiskiem terminiem kā “prasības”.

Nepilsoņu piedalīšanās pašvaldību vēlēšanās – šis jautājums ir labi zināms. Es gan nevēlos detalizēti iedziļināties, cik komplicēts tas ir, taču pagaidām tā nav vispārēja prakse rietumvalstīs, ka pašvaldību vēlēšanās piedalās nepilsoņi. Tā ir Latvijas iekšējā lieta – piešķirt vai nepiešķirt viņiem tiesības vēlēt.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!