• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas sociālās drošības līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2002., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59645

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārskati

Vēl šajā numurā

07.03.2002., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas sociālās drošības līgumu

1998. gadā Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisijas sēdē Krievija piedāvāja paritātes principu divpusējo līgumu slēgšanā. Kā savu prioritāti Krievija izvirzīja sociālās drošības līgumu, savukārt Latvija — līgumu par sadarbību muitas jautājumos, kurš ir parafēts, sagatavots parakstīšanai, un finansu ministrs Ministru kabinetā ir saņēmis pilnvaras to parakstīt.

Latvija sociālās drošības līguma projekta diskutablos jautājumus izskatīja Ministru kabineta 5.marta sēdē. Tika pieņemta Labklājības ministrijas sagatavotā pozīcija.

Ministru kabinets noteica, ka Labklājības ministrija turpmākajā darbā pie līgumprojekta starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju par sadarbību sociālās drošības jomā: pārejas un noslēguma noteikumos saglabās principu, ka par apdrošināšanas un tam pielīdzinātajiem periodiem, kas uzkrāti līdz 1991.gada 1.janvārim (Latvijā un/vai Krievijā), pensiju piešķir tā puse, kuras teritorijā persona dzīvo pensijas pieprasīšanas (pārrēķināšanas) brīdī; neatsauksies divpusējā Latvijas — Krievijas sociālās drošības līgumprojektā uz Latvijai saistošiem līgumiem sociālās drošības jomā ar trešajām valstīm — bijušajām PSRS republikām; slēgs līgumu starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju par sadarbību sociālās drošības jomā vienlaikus ar vienošanos starp Latvijas Republikas Labklājības ministriju un Krievijas Federācijas Darba un sociālās attīstības ministriju par kārtību, kādā piemērojams līgums; sarunu ceļā risinās jautājumu par Latvijas Republikas likumā “Par valsts pensijām” izdarīto grozījumu ietekmi uz minimālās pensijas noteikšanu.

Marta beigās Labklājības ministrijas un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras ekspertu grupa plāno doties uz Krieviju, lai saskaņotu pozīcijas, un tad līguma tālākais liktenis jau būs atkarīgs no Krievijas pozīcijas.

Attiecībā uz Latvijas un Krievijas līgumtiesiskās bāzes veidošanu kopumā Latvija uzskata, ka jāturpina aktīvs darbs šajā virzienā un ir jāparaksta visi divpusējās sarunās sagatavotie līgumi.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departamentsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!