• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizvakar, 5.martā, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2002., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59644

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
Tiekoties ar Saldus rajona pašvaldībām

Vēl šajā numurā

07.03.2002., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizvakar, 5.martā, Ministru kabineta sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — “LV” Nr. 36, 6.03.2002.

Akceptēti noteikumi “Aptieku un aptieku filiāļu izvietojuma kritēriji” par aptieku un aptieku filiāļu (izņemot veterināro aptieku) izvietojuma kritērijiem, ko ņem vērā, piešķirot speciālu atļauju (licenci) aptiekas atvēršanai (darbībai).

Akceptēts likumprojekts “Grozījumi Valsts aizsardzības finansēšanas likumā”, kurā izdarīti divi grozījumi.

Precizēts likumprojekta pirmais pants, kurš nosaka: “Likuma mērķis ir noteikt finansējuma apjomu valsts aizsardzībai, drošībai un integrācijai Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (turpmāk — NATO), lai nodrošinātu Nacionālo bruņoto spēku ilglaicīgas attīstības plānošanas sistēmu un veicinātu Latvijas valsts aizsardzības spēju mērķtiecīgu paaugstināšanu, kas būtu virzīta uz NATO standartu ieviešanu laikposmā līdz 2003.gadam, tādējādi radot reālu pamatu Latvijas integrācijai Eiropas un transatlantiskajās drošības struktūrās, kas ir Latvijas ārpolitikas un drošības politikas prioritāte”, kurā svītroti vārdi: “laikposmā līdz 2003.gadam”.

Izteikta 2.panta 2.punkta redakcija, kas nosaka, ka Ministru kabinets, izstrādājot valsts budžeta projektu kārtējam gadam, paredz valsts aizsardzībai, drošībai un integrācijai NATO šādu finansējumu: no 2003.gada līdz 2008.gadam (ieskaitot) — 2 procentus no iekšzemes kopprodukta.

Pieņemta zināšanai kultūras ministres Karinas Pētersones sniegtā informācija par priekšlikumiem likumprojekta “Par Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta realizāciju” izskatīšanai Saeimā 3.lasījumā.

Nolemts ierosināt Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai apturēt likumprojekta virzību izskatīšanai Saeimā trešajā lasījumā, ņemot vērā to, ka likumprojektā paredzētie finansu avoti nenodrošina projekta realizāciju pilnā apjomā, kā arī to, ka pirms tehniskā projekta izstrādes nav iespējams iepazīties ar Latvijas apstākļiem atbilstošām būvniecības izmaksām.

Atzīts par nepieciešamu turpināt Latvijas Nacionālās bibliotēkas tehniskā projekta izstrādi un būvlaukuma sagatavošanu.

Ministru kabinetam uzdots 2002.gadā izskatīt jautājumu par attiecīgo finansu avotu. Kultūras ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju uzdots iesniegt Ministru kabinetā saskaņotus priekšlikumus.

Kultūras ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā likumprojektu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecībai nepieciešamo nekustamo īpašumu atsavināšanu valsts vajadzībām.

Ministru prezidentam Andrim Bērziņam uzdots informēt par Ministru kabineta viedokli Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisiju.

Izskatīts jautājums par bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Teritorijas attīstības plānošanas centrs” darbības nodrošināšanai nepieciešamo finansējumu.

Pieņemta zināšanai īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberta Zīles sniegtā informācija par bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Teritorijas attīstības plānošanas centrs” darbības nodrošināšanai nepieciešamo finansējumu.

Finansu ministrijai (Reģionālās politikas un plānošanas pārvaldei) uzdots noslēgt līgumu ar bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Teritorijas attīstības plānošanas centrs” vadību, piedaloties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, lai regulētu attiecības centra statūtos noteikto darbības mērķu sasniegšanai un uzdevumu izpildei (uzdevumu saturs un apjoms, tā sadalīšana konkrētos darbos, etapos un posmos, kārtība, kādā centrs saņem un izlieto valsts budžeta līdzekļus uzdevuma izpildīšanai).

Izskatīti priekšlikumi likumprojektam “Grozījums likumā “Par svētku un atceres dienām””. Nolemts neatbalstīt svētku dienu skaita palielināšanu papildus likumā “Par svētku un atceres dienām” noteiktajam.

Atzīmēts, ka Ministru kabinets jau ir atbalstījis priekšlikumu noteikt 4.maiju par atceres dienu un 1.septembri — par Zinību dienu (Ministru kabineta 2001.gada 27.novembra sēdes protokollēmums “Par priekšlikumiem likumprojektam “Grozījumi likumā “Par svētku un atceres dienām”””).

Nolemts neiebilst, ja papildus atceres dienām likumā “Par svētku un atceres dienām” tiks noteiktas arī atzīmējamās dienas.

Nolemts atbalstīt priekšlikumu par darba grupas izveidošanu jauna likumprojekta par svētku, atceres un atzīmējamām dienām izstrādāšanai.

Pieņemts zināšanai, ka tieslietu ministre Ingrīda Labucka un ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis atsauc attiecīgi Tieslietu ministrijas un Ekonomikas ministrijas iesniegto atzinumu.

Pieņemts zināšanai, ka īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās Jānim Krūmiņam ir atšķirīgs viedoklis izskatītajā jautājumā.

Ministru prezidentam A.Bērziņam uzdots informēt par Ministru kabineta viedokli Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju.

Izskatīti priekšlikumi valdības viedoklim par likumprojektu “Valsts kontroles likums”. Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par priekšlikumiem valdības viedoklim par likumprojektu “Valsts kontroles likums”.

Nolemts atbalstīt Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas apkopotos priekšlikumus likumprojekta “Valsts kontroles likums” trešajam lasījumam, izņemot priekšlikumu par 45.panta otro daļu. Ierosināts komisijai svītrot 45.panta otro daļu.

Īpašu uzdevumu ministram valsts reformu lietās J.Krūmiņam uzdots iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu, kas izvērtēs jautājumu par iespējamiem grozījumiem to institūciju budžetu projektu sagatavošanas procesā, kuras neatrodas Ministru kabineta padotībā. Paredzēts, ka attiecīgus priekšlikumus darba grupa noteiktā kārtībā iesniedz Ministru kabinetā pusgada laikā pēc tās izveidošanas.

Ministru prezidentam A.Bērziņam uzdots informēt par Ministru kabineta viedokli Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisiju.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!